Home / Güncel / İç Diyalog Geliştirme Önerisinin Sonucu!

İç Diyalog Geliştirme Önerisinin Sonucu!

İç Diyalog Geliştirme Önerisinin Sonucu!
Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Kürdistan Parlamenterler Birliği’nin (KPU) daveti üzerine, 21 Kasım 2020 Cumartesi günü Zoom ağında (Online) “İç Diyaloğun Geliştirilmesi İçin Öneriler” başlıklı bir konferans düzenlendi. Kürdistan’ın dört parçasından ve yurt dışından en çok Kürt parti ve örgütünün temsilcileri, sosyal medyada ve örgütlerin temsilcileri, çok sayıda siyasetçi, aydın, sanatçı, yazar, medya ve bağımsız figürler, yaklaşık 250 kişi katılarak görüş ve mesajlarını sundular. Farklı fikir ve görüşlere rağmen, konferans katılımcılarının hepsinin diyalog ve barıştan yana olmasıdır. Renkli konuşmaları ve talepleriyle “İç Diyaloğu Geliştirme İstişaresi” katılımcılarının Kürdistan’daki milyonlarca insanın duygularını temsil ettiğini söyleyebiliriz. Katılımcıların tutum ve talepleri hem işgalcilere karşı mücadelede hem de iç sorunların çözümü için büyük umut yarattı. Kürdistan’da, Ortadoğu’da ve dünyada yeni gelişmelerin ve değişimlerin yaşandığı kritik bir zamanda, bu tür toplantılar yapmak diyalog, barış ve birlik için ihtiyaç ve hizmetleri sağlamaktadır.
Derinlemesine analiz ve tartışmalardan sonra, “İç Diyaloğu Geliştirmek İçin Öneriler” başlıklı konferans, kamuoyuna şu noktaları sunmaktadır:
1- Konferans, hangi parçadan olursa olsun, Kürdistan halkının kazanımlarını ulusal kazanımlar olarak görür ve bu kazanımların korunmasını milli bir görev olarak görür ve saygı duyar.
2- Konferans, iç savaşı kırmızı çizgi olarak tanımlıyor, iç savaşı kınıyor. İç savaşa hiçbir güç ya da kişi karışmamalı, Kürt güçleri içindeki tüm sorunlar diyalog yoluyla çözülmelidir.
3- Konferans, Kürt güçleri arasındaki tüm silahlı çatışmalara karşı, bu durum Kürdistan’ın tüm kazanımları için büyük bir tehlike görüyor.
4- Konferans, karşılıklı güven ve kabul oluşturmak için diyalog için tüm çağrı ve girişimleri destekler, barış ve diyaloğun tüm pozisyonlarını destekler.
5- Kürdistan ve Ortadoğu bölgesi kargaşa ve değişimden geçiyor. Bu durum Kürdistan halkı için hem tehlikeler hem de fırsatlar getiriyor. Konferans, bu kritik zamanda tüm Kürt güçlerini farklılıklarını bir kenara bırakıp bir araya gelerek güçlü bir birlik kurmaya çağırıyor.
6- Konferansta durumu karmaşıklaştırmamak ve diyaloğun önünü açmak için, çatışmaya hazırlanan taraflara karşı saldırılarını olmaması ve saldırılarının durdurmaları çağrısında bulunur.
7- Konferans, iki taraf arasında diyalog kurmak ve gerginliği çözmek için Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Kürdistan Parlamenterler Birliği (KPU) tarafından başlatılan girişimi önemli görüyor ve destekliyor. Konferans aynı zamanda bu girişimi genişletmek ve bu girişime etkili ve deneyimli kişileri dahil etmek istiyor.
8- Konferans, Kürdistan’daki tüm tarafların ulusal şemsiye altında birlik olmaya çağırır. Ulusal bir şemsiye altında aynı zamanda ulusal bir anlaşmayı sağlamak için daha ciddi çalışmalar yapacağını umuyoruz.

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …