Cumartesi , Nisan 27 2024
Home / Güncel / KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına!

NEWROZ PÎROZ BE!

Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine yeniden el koymak için bölgesel savaşlar, vekalet ya da doğrudan işgaller aralıksız devam ediyor.

Dünyanın gelmiş olduğu bu karanlık ortamda ülkemizi sömürgeleştiren emperyalizm ve bölge devletleri, halkımızın Başur’da, Rojava‘da elde ettiği kazanımları, ortadan kaldırmak ve geriletmek için bölgedeki dengeleri bozmanın peşindeler. Halkımız yüzyıllardır ağır bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımları, Emperyalist devletler ve bölge sömürgeci devletleri Kürdistan‘ı yeniden işgal etmenin hazırlığını yapıyorlar. Sömürgeci bölge devletleri emperyalist devletlerden destek alarak ülkemiz Kürdistan‘da yeni soykırımların hazırlığı içindeler.

Halkımız, sömürgeci faşist TC devletinin emellerini çok iyi biliyor. Halkımızın, haklı ve meşru talepleri uğruna vermiş olduğu ulusal demokratik mücadelesini itibarsızlaştırmak için yoğun ırkcı ve soykırımcı caba içerisindedir. Bu amaçları doğrultusunda gerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo sömürgeci faşist TC’nin bütün burjuva partilerinin, burjuvazinin payadası olduğunu açık ve somut olarak gördüler.

Kürdistan hakları görkemli bir şekilde, Kürtdistanın dört parçasında ve diasporada Newroz’u birçok yerde görkemli biçimde kutladı ve kutlamaya hazırlanıyor. Bu yıl ki Newroz kutlamalarının temel şiarı ‚siz hangi entrikaları çevirirseniz çevirin biz Kürdistan halkları olarak sizlerin gerçek yüzünüzü Kürdistan Cumhuriyetinden, Halepçe soykırımından ve bugün bütün savaş makinalarınızla Kürdistan’a yapmış olduğunuz seferlerden biliyoruz‘ Şunuda biliyoruz Kürdistana sefer yapabilirsiniz asla zafer elde edemezsiniz.

Çünkü, Kürdistan halkı olarak, ulus olmaktan kaynaklı ulusal demokratik haklarımızdan ve elde ettiğimiz kazanımlardan vazgeçmeyeceğiz.

Partiya Komunista Kürdistan olarak halkımızın Newrozunu kutluyoruz ve Kürdistan ulusal demokratik güçlerimizinin ulusal birliğini örgütleme yönünde somut adımlar atmaya çağrıyoruz.

İnaniyoruz ki, Kürdistan hakları ulusal demokratik güçlerimiz yan yana gelerek birliğimizi pekiştirdiğimizde, bütün dünya ya haklılığımızı göstererek, Özgür ve demokratik Kürdistan‘ı kuracağız.

Newroz Pîroz Be!

Bîji Kurdıstan a Azad û Demokratik!

Kahrolsun sömürgecilik!

Yaşasın Sosyalizm!

Partîya Komûnîst a Kürdıstan (KKP)

Merkez Komitesi

20 Mart 2024

Bölüme ait diğer yazılardan!

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! KKP İsviçre Örgütü

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! Gece Tertip Komitesine,İnsanlığın geleceği …