Home / Makaleler / BAŞ EĞMEYENLERE SELAM OLSUN! !!

BAŞ EĞMEYENLERE SELAM OLSUN! !!

Yurtsever halkımız, İşçiler emekçiler
TC devleti daha dün Amed Belediye Eş Başkanlarını ve diğer belediye başkanlarımızı tutukladı. Şimdi vekillerimize saldırıyor.
Biz bu tür pervasız saldırılara defalarca uğradık. Yılmadık, baş eğmedik. Türk devleti aynı hoyratlığı 90’larda da yapmadı mı? Herkes bilir ki: Türk devleti o tarihte, o zamanki DEP vekillerimiz Leyla Zanaları, Orhan Doğanları, Hatip Dicleleri enselerinden sürükleyerek zindana yolladı. Milyonlarca insanımızı köylerinden zorla çıkardı, binlerce insanımızı faili meçhul cinayetlerde yargısız infazlarda katletti. TC devleti bugün de HDP’den vekillerimiz Selahaddinleri, Figenleri, Balükenler; Gültanlar, Sabahatlarları zindanlara yolladı. Eş zamanlı olarak Dersim dağlarını bombalıyor, bu yetmiyor ülkemizin derinliklerine doğru günlerdir katar katar asker sevk ediyor. Bu yolla bize baş eğdireceklerini sanıyorlar. Bu, boş bir hayaldir..
Yurtsever halkımız, İşçiler emekçiler
Türk devletine boyun eğmeyen vekillerimiz, bizim irademiz ve onurumuzdurlar. Onurumuzu korumak boyun borcumuzdur. Çünkü onlar;
-Mahkemelere gitmeyip direndiler.
-Tüm baskılara rağmen kimseye baş eğmediler.
-„ Bizden ancak seçmenimiz hesap sorar; bizler de onlara ifade veririz“ yürekliliğini gösterdiler.
-Yerlerde sürüklendiler, kapıları kırıldı, gece baskınları yediler ama; yanlarına yılgınlığın ve korkunun zerresini yakın etmediler.
-Tutuklanmayanlar gözlerini kırpmadan nöbeti devraldılar.
Bütün halklardan işçiler, emekçiler
Dünya alem bilsin ki, haklıyız ve eninde sonunda biz kazanacağız. Haklı davamızın ve özgürlük sevdamızın yolunda yürürken Sebahatımız gibi yerlerde süründürülmekten asla korkmayacağımızın, Feleknas gibi dik duracağımızın tanığı yakın tarihimizdir.
Ve de herkes bilmelidir ki; Kürt eski Kürt değildir artık. Kayıplar vermeye, geçici yenilgilere alışığız biz.
TC devleti, uzun vadede kaybedeceği bir dış savaş macerasına girmekte kararlı gözüküyor. Türk devleti „cephe gerisi temizliği“ anlayışı ile davranıyor. Türkiye daha şimdiden dev bir hapishaneye döndü.. Herkesin susturulduğu ve gerçekleri haykıracak kimselerin bulunmayacağı bir ortam yaratılıyor Cumhuriyet gazetesine bile operasyon yapanların Türkiye’deki tüm muhalefeti susturma amacında olduğu açıktır.
Savaş suçu için bu suskunluk ortamı şarttır.
TC devleti öyle küstahlaştı, öyle pervasızlaştı, öyle çılgınlaştı ki sataşmadığı bölge devleti; çatmadığı sınır komşusu kalmadı. Eski Osmanlı toprakları üzerinde açıktan açığa hak iddia ediyor. Musul, Kerkük, Şengal, Kamışlı, Afrin diyerek halkımıza; Halep, Ege adaları vs. diyerek öteki bölge halklarına arsızca meydan okuyor.
Bu savaş çılgınlığını ancak demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük sevdalılarının birliği ve etkin bir biçimde meydanlara çıkması önleyebilir.
Kürdistan Komünist Partisi olarak bizler, tüm varlığımızla bu kavganın bir parçası olduğumuzun bilincindeyiz. Üzerimize düşeni her alanda yapacağız.

KKP
Kürdistan Komünist Partisi
Merkez Komitesi
06.11.2016

Bölüme ait diğer yazılardan!

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! KKP İsviçre Örgütü

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! Gece Tertip Komitesine,İnsanlığın geleceği …