Home / Güncel / TC. DEVLETİ, BÖLGE BARIŞINI TEHDİT ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR!

TC. DEVLETİ, BÖLGE BARIŞINI TEHDİT ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR!

TC. DEVLETİ, BÖLGE BARIŞINI TEHDİT ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR!

14 Haziranı 15 Hazirana bağlayan gece TC’nin uçakları Ülkemizin Mahmur, Sincar ve Kandil bölgelerini yine ve yeniden bombaladı. Gece boyunca sürdürülen hava saldırılarının açıklanan resmi gerekçesi; “TC karakollarına son günlerde yapılan taciz atışları”ymış! Yalan ve yalana dayalı bahane üretmekte mahir Türk devlet geleneğini yalnızca bizler bilmiyoruz; Orta Doğuyu ve bölge siyasetini bilen herkesler de iyi biliyorlar. Sayın Başak Demirtaş’a sanal saldırılarla uçak filolarının Ülkemizin Güney parçasına saldırılarının aynı güne denk getirilmesi tesadüf değildir. Herkesler bilmelidir ki; Ülkemizin dağının taşının gece boyunca bombalanmasının güncel gerekçesi; HDP’nin muhalefet bayrağını yeniden yükseltme beyanıdır. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin aldığı altıbuçuk milyon oyun TC bünyesinde yarattığı depremin anıları hala tazeliğini koruyor. 6.5 milyon oyun 10 milyona çıkarılması olasılığı TC’nin büyük kabüsudur.
Şu an itibariyle saldırıların yolaçtığı kayıplarımızın ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Ancak her bilinçli vatandaşımız bilmektedir ki, TC’nin saldırılarının asıl amacı Ulusal İrademizin ve varoluş kavgamızın zayıflatılması ve zaafa uğratılmasıdır. Ardından da Ülkemizin Güney ve Güneybatı parçalarını işgal ve ilhak edip sömürgeleştirmektir. TC emperyalizmi bu kirli amacını gizleme gereği bile duymuyor. Gizlenme gereği duyulmayan bu sömürgeci niyeti tüm iç ve dış tüm politik aktörler biliyorlar.
Bildikleri içindir ki, Suriye hamisi Rusya hükümeti bugün (15 Haziran) ve Türkiye’de yapılacak olan “İdlib ve Libya” görüşmesini tek taraflı olarak iptal etti. Rusya’nın tavrından da anlaşılacağı gibi; Ortadoğu pazarının yeniden paylaşılması savaşının etkin aktörleri arasında olan TC’nin masada elini güçlendirmek için dağımıza taşımıza, köyümüze şehirimize bomba yağdırması Ülkemiz ve Ulusumuzla sınırlı değildir. TC, bölgedeki istikrarsızlığın çiban başlarından birisidir. Sürekli bir biçimde savaş kışkırtıcılığı yapmaktadır. Açıkca bölge barışını tehdit etmektedir. Haritalarla oynamaktadır. Petrol yangınına sürekli bir biçimde ateş taşımaktadır. Şimdilik kaydıyla Ülkemizin yanı sıra Suriye, Irak ve Libya’da da savaş fitilini ateşleyip durmaktadır.
TC savaş politikalarında ısrar etmektedir çünkü; TC yönetimini elinde bulunduran faşist güruh (AKP+ MHP+ Ergenekon ittifakı) Türkiye’yi ekonomik olarak iflasın eşiğine getirdi. Ekonomik çöküşü önleyemiyorlar. O nedenle ellerindeki askeri gücü kötüye kullanarak sınırlarını genişletip yeni ekonomik kaynaklar elde etmek istiyorlar. Halep (Der Zor), Musul ve Kerkük petrolları iştahlarını fazlasıyla kabartıyor.
“Kürt korkusu” ile yeni ekonomik talan iştahı birleşince akıl ve izan piyasadan çekiliyor. Türk – İslam sentezi Ortadoğu’da yeni bir Hitler bozuntusuna, Tayyip Erdoğan faşistine analık ve ebelik ediyor. Hitler’in sınırları ezip geçen tanklarının yerini insansız hava araçları almış durumda. Evet ve şimdilik havadan bombalar bizim başımıza, “Kürdün başına” yağıyor. Bizle sınırlı kalmayacağını tüm insanlık alemi bilmelidir. Bölge ilerici güçleri TC’nin bu savaş politikaları karşısında susmamalı ve daha aktif bir politika geliştirmelidirler. Faşizmin insana düşman olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır.
Başımıza bombalar yağarken bir çift söz de Türkiyeli devrimcilere söyleyelim. Emperyalizme karşı politikalarınızı pratiğe dönüştürmenin tam zamanı. TC emperyalizminin kendisine arka bahçe yaratmak için sürdürdüğü savaş politikalarına doğrudan karşı çıkın. Bize, “ Kürt kardeşler”inize doğrudan destek olun.
Ulusal birliğimizin gücüyle,kırk milyonun birleşik enerjisiyle halkımız bu belayı er veya geç savuşturacaktır. Bundan kimselerin kuşkusu olmasın. Özgürlük aşkının nelere kadir olduğunu bir kere de Ulusumuz dünyaya haykıracaktır.

15 Haziran 2020
Partiya Komünist’a Kurdistanê
(KKP)
Genel Sekreteri
Halil Hazar

Not: Tüm yoldaşlarımızı, TC devletinin bu saldırsına karşı, halkımız ile birlikte her türlü eylemlere katılmaya çağırıyorum….

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …