Home / Güncel / SYKP İSVİÇRE ÖRGÜTÜ 5. KONGRE DİVAN BAŞKANLIĞINA!

SYKP İSVİÇRE ÖRGÜTÜ 5. KONGRE DİVAN BAŞKANLIĞINA!

              SYKP İSVİÇRE ÖRGÜTÜ  5. KONGRE DİVAN BAŞKANLIĞINA

  Sayın Divan; Sayın SYKP İsviçre Örgütü Kongre delegeleri; Kongreye katılım sağlayan sayın misafirler; Partiya Komünist a Kurdistan İsviçre örgütü adına hepinizi devrimci duygularla selamlarız. Kongrenize çalışmalarında başarılar dileriz. Nazik davetiniz için  teşşekkürler.

  Değerli yoldaşlar!

  Kongreniz nedeniyle biraraya gelmişken güncelden yola çıkıp iki temel konuda kısaca düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Hepiniz yakınen biliyorsunuz: Gündem Sedat Peker’in itiraf ve ifşa videoları ile çalkalanıyor. (Çalkalanıyordu)  Ortaya dökülenler  hayatın olağan akışında seyrettiği herhangi bir ülkede gündeme gelse idi eğer, yer yerinden oynardı. Milyonlar sokağa dökülür, hükümetler yıkılır, soruşturmalar ve yargılamalar derhal başlardı. Onca kirliliğin ortaya saçılmasına rağmen  şu ana kadar Türkiye’de bir tek istifa bile yoktur ne yazık ki. Hatta konunun gündemden düşmesi emareleri şimdiden başladı dahi diyebiliriz. Yani, videolar izlendi, söylenenler üzerine yorum ve dedikodular yapıldı ve olay kapanıyor gibi.  Neden? Bu sorunun kısa yanıtına geçmeden kimi başka kısa hatırlatmalar yamak istiyoruz.

  • 1990 lı yılların karanlığını yaratanlardan, onyedi bin Kürt insanını öldürdüğünü birinci ağızdan itiraf eden JİTEM meselesi ve yine aynı yıllarda patlak veren Susurluk skandalı da aynı soydan ve aynı boydandı. Bir savcının deyimiyle dosyaya giren her bir belge bir sanığı ipe götürecek ağırlıktaydı. Dönemin emniyet genel müdürü, içişleri ve adelet bakanı ve hatta Türkiye’nin başbakan adyayı “çete başı”ydı.
  • Sonra 2010 lu yıllarda kamyonlar dolusu illegal silah depolarının varlığının açığa çıktığı ERGENEKON sıkandalı yaşandı. Toplu katliam planları deşifre oldu. Bu kez çete lideri  Genelkurmay başkanıydı. Dahasını da gördük  bizler o yıllarda: Rojava’da Rojavalı kardeşlerimizin özgürlüğünü boğmak için Çetenin başına bu kez dönemin başbakanı geçmişti. Cihadcı suç örgütlerine iki bin tır silah gönderdiklerini kendi ağızlarından itiraf etmişlerdi hatırlanırsa. 
  • Ve yine o yıllarda “ ne istediler de vermedik” ortaklığının bitişinin deşifrasyonu yaşanmıştı. Her türden kir ortaya ifaş edilmişti. Sözün özü ve kısası şu:  Sedat Peker videoları ne ki; biz çok çok daha ağırlarını gördük ve yaşadık. Alıştık ve unuttuk. Sembolik bir veya birkaç suçlunun kulağından tutup mahkeme bile edemedik. Yanisi şu: bu hal ve ahval içerisinde Devletin tozu bile silkelenmez.

 Yeri gelmişken belirtelim: Sedat Peker mafya lideri değildir. Devletin özel görevlisidir. Tıpkı diğerleri gibi. Tıpkı Topal Osman gibi. Mustafa Suphilerin, Koçgirili Kürdlerin ve Pontuslu Rumların katliamının örgütleyicisi Topal Osman’ın Muhafız alayının ikinci adamı yapıldığı asla unutulmaya. Buraya ordan geldik çünkü.

 Yoldaşlar, hepiniz bilirsiniz: Su aşağı akar, duman yukarı çıkar. Bu nesnel yasallığı ciddi dış müdahaleler ancak geçici olarak engelleyebilir. Türkiye’de hayatın olağan akışına Devlet sürekli müdahale ediyor ve bugüne kadar suyun uyarınca akmasını ne yazıkki engellemeyi  başardı.  Ve her keresinde halka dediler ki; “Aman haaa şu Ermeniler, şu Rumlar, şu Kürdler”….Yalnız Ermeniyi, Rumu, Kürdü değil, ses çıkaran herkesi susturdular, susuturamadıklarını öldürdüler. Maaşına zam isteyen işçi ve memurun kafasında “Bir merminin fiatı kaça biliyor musun” kılıcını sallaya sallaya yüz yılı devirdiler. İkinci yüz yılı cehennem gibi yaşamamalıyız. Bunun için:

  • Kürt halkı özgür olmadan  Türkiye’de  ekmek ve demokrasi  kavgasında dahi başarı sağlamanın; yani temiz bir toplumsal ortam yaratmanın  olanağı olmadığını;
  • Halktan dolaylı ve dolaysız yollarla toplanan paraların, halk adına dış kaynaklardan yapılan borçlanmaların, uyuşturucu , petrol ve altın kaçakcılığı gibi yollarla elde edilenlerin paylaşılması esası üzerine bina edilmiş TC Devletinin islah edilemezliğini bir kere daha dillendirmek istiyoruz.

Bir kere daha sizlere başarılar diliyor ve hepinizi  tekradan selamlıyoruz.

Partiya komünist a Kurdistan (KKP)

İsviçre Örgütü

28 Mayıs 2021

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …