Home / Güncel / BU BİR PRAVAKASYONDUR!

BU BİR PRAVAKASYONDUR!

                         BU BİR PRAVAKASYONDUR

 5 Haziran sabahından itibaren gündeme düşen haberlere göre Ülkemizin Güney parçasındaki METİNA dağı çevresinde Federe Kürdistan Devleti Peşmerge güçlerine yönelik bir saldırı yapılmıştır. İlk bilgilere göre bu saldırıda  BEŞ PEŞMERGE öldürülmüş,DÖRT PEŞMERGE ise yaralanmıştır.

 Bu elem, esef ve endişe verici saldırıda yaşamını yitiren Peşmerge kardeşlerimiz için Güney halkımıza ve güvenlik güçlerimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimiz umarız en kısa sürede sağlıklarına yeniden kavuşurlar.

 Olayın ilk duyulduğu andan itibaren konuyla ilgili haberleri ve açıklamaları dikkatle izlemeye çalışıyoruz. Olayın kendisi ve ele alınış biçimi bizleri cidden kaygılandırıyor. KNK gibi sorumlu davranan sorumluluk sahibi kurumlarımızın varlığının altını çizelim ama; yeni bir kardeş kavgasının ayak seslerinin duyulmaya başlandığını da bilelim. Halkımız bir bütün olarak yeni ve büyük bir pravakasyonla yüzleşmeye zorlanıyor. Elbette herkesler biliyor ki beş peşmerge kardeşimizin ölümüyle sonuçlanan saldırı yenidir; bilgilerimiz ham ve eksiktir. Fakat şunlar da tartışılmaz gerçeklerdir:

– Olay yeri Güney Kürdistan’da ve Metina dağı çevresinde.- TC askeri güçleri o bölgelerde etkin konumlarda. TC askeri güçlerinin peşmergelere saldırarak ulusal güçlerimizi birbirlerine kırdırmayı amaçlamış olabileceği olasılığı üzerinde neredeyse hiç durulmuyor. Niye?  – Saldırının hedefi peşmergeler ve ölenler peşmerge. Peşmergelerimiz birbirlerini vurmadıklarına göre, peşmergeleri suçlayan (Haber vermeden gelmişler vb. gibi) haber ve yorumlardaki dilin nedeni ne ola ki? – Soran bölgesindeki Mahmur mülteci kampının varlığından TC devleti rahatsızlığını gizlemiyor, bunu hepimiz biliyoruz. Mahmur mülteci kampı meselesi ile peşmergelere saldırı konusunu  ilişkilendirmek neyin nesi oluyor?

 Güneyli, Kuzeyli, Doğulu ve Rojavalı tüm kardeşlerimize, halkımızın tüm kurumları ve bireylerine büyük bir pravakasyonla karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak ve haykırmak istiyoruz. Bu pravakasyonun kurucusu ve baş oyuncusu TC sömürgeci devletidir. Bilinmeli ki, mevcut ortamda Irak merkezi hükümetinin ve Suriye devletinin halkımıza topyekun bir saldırısı söz konusu olamaz. İran’ın

ABD ve İsrail ile başı şu sıralar yoğun dertte. Afrin başta olmak üzere

Ülkemizin diğer parçalarına yönelik fiili saldırılarda bulunan; saldırı ve işgal planları olan TC’dir.Bunu her insanımız bilir. Son otuz yıl içerisinde halkımızın dünya kamuoyu nezdinde sağladığı sempati ve desteği eğer kırabilirse TC devleti; eğer halkımıza ve ülkemize yönelik yeniden ve tümden işgal harekatı karşısında iç birliğimizi sağlayamayacağımızın işaretlerini görürse TC sömürgeci devleti; elimizde ne Kuzeydeki kısmi kazanımlar kalır, ne Federe Kürdistan Devleti, ne de Kamışlı ve Kobani’deki kısmi özerklik. Bunca emeğin heba olmasıdır bize dayatılan.

 Kürt kanı ve Kürdistan petrolü içmeye yeminli olanlar bizi bir kere daha birbirimize kırdırmak istiyorlar. Yine bizi Burakujiye zorluyorlar. Peşmerge ile gerilla birbirini kırsın istiyorlar. Düşmanının kılıcını sallamaktan başka işe yaramayan, iç birliğini sağlayamayan, kendi kendini yönetmekten aciz bir Kürt portresini kendi ellerimizle çizmeyelim. TC’nin büyük oyununa gelmeyelim. Karşı karşıya olduğumuz büyük bir pravakasyondur. Bunu asla unutmayalım.

PARTİYA KOMÜNIST A KURDİSTAN (KKP)

Merkez Komitesi Sekreteri

XALİL HAZAR

06 Haziran 2021

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …