Çarşamba , Nisan 24 2024
Home / Güncel / KİMYASAL SİLAH KULLANAN FAŞİST TC DEVLETİNE KARŞI HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM !

KİMYASAL SİLAH KULLANAN FAŞİST TC DEVLETİNE KARŞI HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM !

KİMYASAL SİLAH KULLANAN FAŞİST TC DEVLETİNE KARŞI HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM !

Sömürgeci Türk devletinin faşist ordusu Güney Kürdistan’da halkımıza ve PKK özgürlük şavaşçılarına karşı kimyasal silahlarla saldırıyor.
Bugüne kadar belirli aralıklarla yasak fosfor ve kimyasal silahlarla sömürgeci TC devleti halkımıza saldırılarını sürdürüyor. Uluslararası savaş hukukunu çiğniyor. Son altı aylık zaman diliminde saldırılarının dozajını arıtarak sürdürdü. “HPG iletişim merkezinden alınan bilgiye göre, kimyasal silah ve yasaklı silahlar 2021 yılında 367, son altı ayda ise 2470 kez kullanıldı”. Bu saldırılarda yüzlerce özgürlük savaşçısı ölümsüzleşti.

Halkımıza ve dünya halklarına çağrımız; gelin hep birlikte insanlık suçu işleyen faşist TC devletine karşı hep birlikte sesimiz yükseltelim… Kürdistan’nın yeniden istilasına geçit vermeyelim…

Kimyasal silah ve fosfor bombalarının kullanımına ilişkin görüntüler, kanıtlarıyla dünya kamuoyunun gündemine düştü. Sömürgeci faşist TC devleti insanlık suçu işlemeye devam ediyor.HPG, Kimyasal silahlarla 17 gerillanın ölümsüzleştiğini kamuoyuna açıkladı. Kürdistan halklarının başı sağ olsun.

Bu vahşete karşı, Kürdistan halkları, Kürt örgütleri ve Kürtlerin dostları uzun süredir her alanda seslerini yükseltiyor ve çağrılarını tüm dünyaya duyurmaya çalışıyorlar. Maalesef bazı insan hakları örgütleri dışında kimse bu çağrıya kulak vermiyorlar. Özellikle, Birleşmiş Milletler, OPCW, Avrupa Konseyi ve ilgili kurumlar sessizliklerinde ısrar ediyorlar. Türk faşist devleti bu durumdan cesaret almakta ve saldırılarının dozajını artırmaktadır.

Türk faşist devletinin yetkilileri her gün Kürdistan’da savaş suçu ve insanlık suçlarına yenisini ekliyorlar. Sömürgeci TC devletinin başı Faşist Erdoğan ve hükümet üyeleri, Türk ordusu komutanları ve MİT mensupları insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyorlar.

Dostlar, yoldaşlar, Kürdistan’da yaşananlara sesiz kalmayalım; her gün Kürdistan dünyanın gözü önünde, Türk faşist ordusu yasak kimyasal silahlarla saldırıyor, devletler arası hukuku ihlal ediyor, savaş suçu, insanlık suçları işliyor. Buna karşı Kürtler ve Kürt halkının dostları her alanda ve seslerini yükseltmelidir.

Partiya Komünist a Kürdistan (KKP) olarak; Sömürgeci Türk devletinin bu vahşetine karşı tüm gücümüzle halkımızı ve haklarımızının özgürlük mücadellesini büyütmeye çağırıyoruz.

Kürdistan halkına çağrımızdır; gün direniş günüdür, gün halkımızla bütünleşme günüdür, gün Kürdistan ulusal birliğini yaratma günüdür, gün, özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşen gerillaya sahip çıkma günüdür… KKP, halkımızı, sömürgeci fasist TC devletinin bu vahşetine karşı Kobanê direniş ruhuyla kavgayı ve dayanışmayı büyütmeye… Halkımızın dostlarını, uluslararası tüm insan hakları kurumlarını ve barışsever hümanist insanları, TC devletinin vahşetine karşı halkımızın sesine ses olmaya çağırıyoruz.


Partiya Komünist A Kürdistan (KKP)
Merkez Komitesi
20 Ekim 2022

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …