Cumartesi , Nisan 27 2024
Home / Güncel / GÜN KÜRDİSTAN’NI VE ROJAVA’YI SAVUNMA GÜNÜDÜR! KKP

GÜN KÜRDİSTAN’NI VE ROJAVA’YI SAVUNMA GÜNÜDÜR! KKP

GÜN ROJAVA’YI SAVUNMA GÜNÜDÜR!

Sömürgeci faşist Türk devletinin İstanbul İstiklal caddesinde tezgahlanan eylem senaryosu elinde patladı. Rusya ve ABD ile yapmış olduğu kirli anlaşmanın  ardından Rojava’ya  saldırmak için düğmeye bastı. Ekonomik olarak sıkışan sömürgeci Türk Devleti kendi geleceğini halkımız üzerinden var etme politikasını devreye sokarak, halkımıza bir kez daha barbarca saldırdı. Sömürgeci faşist devletin katliamcı işgal, saldırılarının temellinde halkımızın tarihsel kazanımları vardır.

DAİŞ’e karşı mücadelede  kendini dünya kamuoyuna ispatlayan halkımız; binlerce evladının kanıyla  özgürleşen Kürdistan toprağı Rojava; yeniden sömürgeci faşist Türk ordusunun ve DAİŞ’ın hedefi haline gelmiştir.

Sömürgeci faşist Türk devletinin barbarca saldırılarına karşı halkımız ve halklarımız  sessiz ve kayıtsız kalamaz.

Gün dayanışma günüdü,  Gün, dünya ilerici, devrimci  kamuoyunu bu saldırıya karşı Halkımız ile omuz omuza karşı çıkma ve dayanışma içinde olma  günüdür.

Gün uluslararası mücadeleyi birlikte  sömürgeci faşist devlete karşı yükseltme günüdür!

Bizler, Sömürgeci, işgalci faşist Türk devletinin savaş uçaklarına hava sahasını açan uluslararası emperyalist güçleri nefretle kınıyoruz.

Partiya Komunist a Kurdistan olarak, halkımızın, dostlarını, demokratları, aydınları, savaşa ve katliama karşı olan; insanım diyen herkesi  Kürdistan halkının kazanımlarını sahiplenmeye çağırıyoruz.

Kahrolsun Sömürgecilik!

Yaşasın Halkımızın Devrimci Direnişi!

PARTİYA KOMÜNİST A KURDİSTAN

KKP

Merkez Komitesi

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …