Home / Güncel / NEWROZ ÇOŞKUSUNU BİR MAYIS ALANLARINA TAŞIYALIM! PARTÎYA KOMÛNÎST A KURDISTAN (KKP)

NEWROZ ÇOŞKUSUNU BİR MAYIS ALANLARINA TAŞIYALIM! PARTÎYA KOMÛNÎST A KURDISTAN (KKP)

NEWROZ ÇOŞKUSUNU BİR MAYIS ALANLARINA TAŞIYALIM!
İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle ve Kürdistanın dört parcasında ki emekçi halkımızla beraber demokrasiye, adalete, ulusal özgürlüğe, sosyalizme, eşitliğe, barışa, halkların eşit hak temelindeki kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağımız bir gün olacaktır.
Halklarımız Kürdistan’nın ve Türkiye’nin meydanlarında buluşacak, ekmeğimizin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan dur diyeceğiz.
Emek sermaye çelişkisi her geçen gün derinleşerek devam ediyor. Başta işçi sınıfı ve emekçi halklarımız emek sermaye çelişkisini iliklerine kadar yaşıyor. Son verilere göre‚‘‘Mart 2024’te açlık sınırı 16.646 TL, yoksulluk sınırı 57.578 TL‘‘ olarak belirlenmiş olan bu veriler göstermektedir ki işçi sınıfı ve yoksul emekçi halkımız açlık sınırına bile yaklaşamayan maaşlara mahkum edilmişlerdir.
Başta Kürdistan işçi sınıfı ve yoksul emekçileri, Türkiye işçi sınıfı ve yoksul emekçileriyle birlikte, değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor, diyerek haykıran yığınlar bu ülkenin büyük çoğunluğudur. Bu ülkelerin büyük çoğunluğu üretiyor, çalışıyor, bu ülkelernin tüm değer ve güzelliklerini emekleriyle var ediyor ve insanca yaşamak istiyorlar.
Ülkelerimiz fakir değil. Ülkelerimizin kaynakları yetersiz olduğu için hiç değil. Ülkelerimizin kaynakları halklarımızın insanca yaşamasına yetecek kadar. Var olan kaynaklar eşit ve adil bir şekilde, rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın. Yeter ki çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönmesin.
Türkiye Dünyanın en uzun çalışan, en az izin kullanan, durmaksızın iş cinayetlerine kurban giden emekçileri bu ülkede yaşam savaşı veriyor. Ülkemiz Kürdistan ucuz emek cenneti haline getirilmiştir. Türkiye dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasında yerini almıştır.
Dünya işçi sınıfı beş günlük iş haftasına karşın dört günlük çalışma haftasının mücadelesini vermektedir. Kimi Avrupa ülkeleri dört günlük çalışma haftasını hayata geçirimeye başladı. Uluslararası işçi sınıfının bir parçası olan Kürdistan işçi sınıfı dört günlük çalışma haftası mücadelesini destekliyor.
Emek örgütleri ve sendikalar 2024 bir mayısını geniş yığınsal katılımlarla Taksim Meydanında kutlamak istiyor. Kürdistan İşçi sınıfı ve Türkiye işçi sınıfı, sömürgeci AKP-MHP iktidarının ırkcı faşist tutumunu boş çıkartmak istiyor. İşçilerin Taksim meydanında bir Mayısı kutlamaları son derece demokratik bir haktır. Partîya Komûnîst a Kurdıstan (KKP) olarak işçilerin Bir mayısı İstanbul Taksim meydanında kutlamasını destekliyoruz.
Ülkemiz Kürdistan’da devam eden rant savaşları Kürdistan halkının yoksullaşmasını, çocuklarının savaşlarda ölmesine neden olmaktadır. Partîya Komûnîst a Kurdıstan (KKP)
olarak savaşların son bulmasını ve yoksul emekçi çocuklarının ölmemesini bir Mayıs alanlarında bir kez daha haykırmak istiyoruz.
Emeğin özgürleşmesi işçi sınıfının temel mücadelesidir. Bu mücadele işçi sınıfının uluslararası birlik ve mücadele günü olan bir Mayıs alanlarda haykırıması son derece önemli bir şiardir. Emeğin özgürleşmesi Kürdistan’nın özgürleşmesiyle eşanlamlıdır. Bu anlamda ulusal özgürlük ve Sosyalizm mücadelesi her bir Mayıs’larda daha da güçlenerek kitleselleşecektir.
Sömürgeci TC devleti ekonomik ve siyasi olarak iflas etmiştir. Savaş siyasetinin faturasını halklarımıza ödetmenin yolunun güvenlikci politikalar da ısrar etmekte görmektedir. Yeni savaş konseptini Güney Kürdistan ve Rojavayı işgal etmekte görüyor. Sömürgeci TC devletinin bu emellerine karşın Kürdistan Ulusal Güçleri güçlerini birleştirmelidirler.
Partîya Komûnîst a Kurdıstan (KKP) olarak tüm güçlerimizi güçümüzü yığınsal ve Kitlesel olarak NEWROZ 2024 kutlamalarında alarak bir Mayıs alanlarını doldurmaya çağırıyoruz.
Bir Mayısta Sömürgeci TC devletinin savaş ve işgal politikalarına karşın işçi sınıfının enternasyolan dayanışmasını örgütlemeye çağırıyoruz.
BİJÎ YEK GULAN!
YAŞASIN BİR MAYIS!
BİJÎ AZADI!
BİJÎ SOSYALIZM!
PARTÎYA KOMÛNÎST A KURDISTAN (KKP)
MERKEZ KOMİTESİ
Mayıs 2024

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …