Pazartesi , Nisan 29 2024
Home / Güncel / HALKLARIMIZA! DEVLET PARTİLERİNE OY YOKTUR!

HALKLARIMIZA! DEVLET PARTİLERİNE OY YOKTUR!

HALKIMIZA!
Devlet Partilerine Oy Yoktur!

Ülkemiz Kürdistan’da Sömürgeci Faşist TC devletinin terörü ve vahşeti bitmek bilmiyor. Onbinlerce devrimci, demokrat ve yurtsever hapishanelerde esir tutuluyor. Aydınlar, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar, akademisyenler sömürgeci faşist iktidara boyun eğmedikleri için zindanlarda ya da ülkesini terketmek zorunda kalıyorlar.
Anadolu ve Kürdistan’nın yağmalanan zenginlik kaynakları, Sömürgeci TC devletine ve bir avuç oligarşik zümreye peşkeş çekiyorlar. Erzincan’nın ilçesi İliç’te yaşanan katliam ile doğamız, sularımız ölüm pahasına, emperyalizme ve işbirlikçi tekelci kapitalist sermayenin emrine verilmiştır..
Sömürgeci faşist TC devleti içeride halklarımızı, yoksulluğa ve sefalete sürüklerken, bu soygun ve yağma düzenini sürdürebilmek için Rojava’ya ve Güney Kürdistan’a savaş seferleri düzenliyor.
2023 Mayıs seçimleriyle devlet partilerinin tümünün ittifakıyla, Erdoğan ve Bahçelinin, bir adım gerisinde, Kılıçdaroğlu ve Akşener’le kurdukları ittifakla, devletleşen Tayyip Erdoğan rejimini sağlamlaştırmak ve meşurlaştırmak Anadolu ve Kürdistan’ı talan etmeleri için TC devletini Erdoğan ve Şurasına teslim ettiler.
Sömürgeci rejim partileri ve onlara payanda olan kimi ‘’muhalif’’ partiler canla başla seçimlerin demokratik görünmesi için caba sarf ediyorlar. Bu tavırlarıyla tarihten hiç ders almamışlar, sanki rejim partileri, soykırımcı, ırkçı faşist partiler değilmiş gibi halkımıza süsleyerek Erdoğan diktatoryasını bitireceğiz vb. safsatalarla halkımızı yine kandırmaya çalışıyorlar.
Sanki, binlerce Kürdistan’lı, Anadolu’lu politik tutsaklar zindanlarda değil, sanki, sınır ötesi savaş teskerelerine onay vermedi, sanki; sömürgeci faşist rejim partilerinin onayı olmadan Kürtlerin milyonlarca oyuyla seçilmiş Belediye başkanları görevden alınmamış, ya da yurtdışına gönderilmemiş, tüm bu yaşanmışlıklara rağmen halklarımızı rejim partilerini desteklemeye çağırıyorlar.
Kürdistan ulusal demokratik güçleri ulusal birliğini kurarak, Kürdistan’daki bütün belediye başkanlıklarını kazanmayı temel hedefi haline getirmeliler. Yerel yönetim anlayışını temel alarak çok dilli belediyeciliği yerel özerklik ile bütünleştirmeliler.
Türkiye işçi sınıfı ve emekçi haklarını temel alan ve hakların demokratik cephesini, Kürdistan Ulusal demokratik güçleri ile cephe ittifakı kurarak ortak hareket edilmelidir. Böylesi güç ve eylem birliği sonucu demokratik kazanımlarımız yeni belediyeliklerin kazanılmasına zemin hazırlayacaktır.
Partiya Komûnîsta a Kurdıstan (KKP) olarak Kürdistan’da daha çok belediye başkanlıklarını kazanmak için güçlü bir şekilde DEM Parti adaylarını ve devrimci yurtsever adayları desteklemeye çağırıyoruz.
Türkiye’nin batısındaki metropollerde devrimci demokratik adaylar desteklenirken sömürgeci faşist TC devleti ile bütünleşmiş partilere oy yoktur.

Partiya Komûnîsta a Kurdıstan (KKP)
Merkez Komitesi
29 Mart 2024

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …