Home / Güncel / BURJUVA PARTİLERİNE HAYIR! OYLAR DKP’YE!

BURJUVA PARTİLERİNE HAYIR! OYLAR DKP’YE!

PARTÎYA KOMUNÎSTA KURDÎSTAN / KKP Almanya’da yaşayan tüm Kürdistanlı ve Türkiyeli işçi ve emekçileri 24 Eylül seçimlerinde DKP’ye oy vermeye çağırır.
CDU/CSU’dan FDP’ye, SDP’den Yeşillere ve nihayet ırkçı – yabancı düşmanı AfD’ye kadar tüm burjuva partileri Alman tekelci sermayesinin çıkarlarını savunuyor. Aralarındaki farklar işçi ve emekçiler aleyhine daha yumuşak ya da daha sert tedbirler almak ve tekelci sermayenin çıkarlarını şu ya da bu yöntemle kollamaktan öteye gitmiyor. Hepsi de sosyal hakların daha fazla kısıtlanması, işçi haklarının daha da budanması, sermaye lehine vergi indirimleri yaparken emekçilerin vergi yüklerinin artırılması, esnek çalışma modeliyle işçilerin iş güvencelerinin yok edilmesi, göçmen işçilerin daha fazla sömürülmesi ve Almanya’ya gelmeye çalışan göçmenlere tüm kapıların kapatılması vs. konularında aynı politikaları izliyorlar.
Hangi dinden ya da ulustan olursa olsun Almanya’da yaşayan ve çalışan tüm emekçilerin sınıf çıkarlarını savunan tek parti Almanya Komünist Partisidir. DKP’ye oy vermek tüm işçi ve emekçilerin çıkarınadır. DKP’ye verilecek her oy sermayenin emeğe ve emekçilere dönük saldırılarına atılacak bir şamardır.
DKP Kürt ulusunun bağımsızlık da dahil tüm ulusal demokratik haklarını tereddütsüz savunan tek partidir.
DKP Kürdistanlı ve Türkiyeli işçiler başta olmak üzere göçmen işçilerin haklarını sonuna kadar savunan tek partidir. O yüzden 24 Eylül seçimlerinde tüm Kürdistanlı ve Türkiyeli işçi ve emekçileri oylarını DKP’ye vermeye çağırıyoruz.

PARTÎYA KOMUNÎSTA KURDÎSTAN / KKP Almanya Komitesi

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …