Home / Güncel / KKP MK´nin KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

KKP MK´nin KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU SONUÇLARI HALKIMIZA KUTLU – UĞURLU OLSUN!

Ülkemizin güney parçası, Bağımsız Kürdistan yolunda tarihi kararını tüm dünyaya oylarıyla ilan etti. Kürdistan halkları millet, din, inanç, siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bıraktı; çok yüksek katılım ve çok yüksek evet oylarıyla bağımsızlık tercihini belli etti. Kutlu olsun!
Halkımızın özgür ve bağımsız Kürdistan kararlılığı Türk, İran ve Irak devletlerinin kendi aralarındaki ‘’sömürgeciler mutabakatı’’nı ve bu ‘’mutabakat statükosu’’nun bozulmamasını isteyen ‘’emperyalistler arası mutabakat’’ı şaşkına çevirdi. Sömürgeci devletlerin her birinin kendi iç ‘’milli mutabakat’’ları, bu devletlerin birbirleriyle kurdukları ‘’anti – Kürt mutabakat’’ları ve emperyalistler arasındaki ‘’zımni anti-Kürdistan mutabakatı’’ ilk kez çaresiz ve işlevsiz kaldı. Onlar şimdi yeni mutabakatlar tesis ediyorlar! TC parlamentosunun ırkçı – milliyetçi partileri AKP, CHP, MHP alelacele ‘’Irak ve Suriye’ye askeri müdahale’’ kararını kendi meclislerinden çıkarttırdı. Habur’a yığınak yapan Türk ordusu, Irak askerleriyle tatbikat adı altında Güney Kürdistan’a gözdağı veriyor. İran ve Türk uçakları zaman zaman Kürdistan topraklarını bombalıyor; ya da hava sahasında taciz hareketleri yapıyor. Erdoğan Güney Kürdistan’dan akan petrollerin vanalarını kapatmakla ve daha bir sürü yaptırımla halkımızı tehdit ediyor…
Ama bütün bunlar boşunadır. Güney halkımız bağımlılık zincirini ebediyen kırmıştır; artık hiçbir güç bu zincirleri halkımızın boynuna geçiremez.
25 Eylül Kürdistan tarihine bağımsızlık bayramı olarak geçecek. Bundan sonrası artık zaman ve hazırlık sorunudur. Sırada Kürdistan Demokratik Konfederasyonu’nun Anayasası’nı hazırlama, parlamentoyu yeniden işler hale getirme ve öteki işler duruyor.
Bağımsız Kürdistan atılımını engellemek için bir yandan felaket tellalığı yapan; öte yandan bu çabayı karalamak için ‘’Barzanistan’’, ‘’İkinci İsrail’’ vb. propagandası geliştiren Türk – İran ve Irak sömürgecileri ve onların yardakçısı her türlü şoven ve sosyal şovenistlerin boş durmayacakları; yeni yollar deneyecekleri açıktır. Ama korkunun ecele faydası yok: Kürdistan heyulası Ortadoğu’nun karanlıklarını yırta yırta yükselecek; halkların barış, özgürlük ve demokrasi içinde dostça yaşamasının önündeki en büyük engel olan rejimlerin çöküşünü kolaylaştıracaktır. Özgür ve bağımsız Kürdistan’ın demokratik esaslar üzerinde kurulmaktan başka şansı yoktur. Bu temeller üzerinde yükselen Kürdistan’ı hangi gerici, faşist, şeriatçı devlet yıkabilir!

Bıji Kurdistana Azad u Demokratik

26. 09. 2017

Partiya Komunista Kurdistan – KKP Merkez Komitesi

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …