Çarşamba , Mayıs 8 2024
Home / Güncel / Gazi Mahallesi, ‘terör’ gerekçesiyle emniyete tahsis edildi!

Gazi Mahallesi, ‘terör’ gerekçesiyle emniyete tahsis edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Terörle Mücadele Kanunu” kapsamında, Sultangazi ile Maltepe’de imar planı değişikliğine gitti.

Yürütmeyi durdurma kararına rağmen Gazi Mahallesi’nde tünel için dinamitle patlatma sürüyor

Türkiye OHAL uygulamaları çerçevesinde benzerine az rastlanır türden uygulamalara ev sahipliği yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla İstanbul’da ‘terörle mücadele’ gerekçesiyle imar planı değişikliğine gidildi.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre, İstanbul’un iki ilçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla, ‘Terörle Mücadele Kanunu’ kapsamında, ‘Devletin güvenlik ve emniyetiyle ilgili olması, kamu menfaati ve yararı içermesi’ gerekçe gösterilerek, iki ‘hassas bölge’de imar planı değişikliğine gitti.

Gazi mahallesi

İlçelerden ilki Avrupa yakasında devrimci ve demokrat ailelerin yaşamasıyla bilinen Sultan Gazi, 15 mahalleden oluşuyor. 15 mahalleden oluşan Sultangazi’deki planlama alanı, Gazi Mahallesi sınırları içinde ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne olup, Şehir Parkı olarak kullanılan 18 bin metrelik alanı kapsıyor.

Maltepe’deki ormanlık alan

Diğeri ise Anadolu Yakası’nda, Maltepe Atatürk Mahallesi’nde bulunan 4 bin 500 metrekarelik ormanlık alan olup, ‘Saha Tesellüm Tutanağı” ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi.Söz konusu alanlarla ilgili plan değişiklikleri, 9 Ocak 2018 tarihinden itibaren bir ay süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı.

Çarşamba, Ocak 10, 2018

Gazete Yolculuk

Gazi Mahallesi, ‘terör’ gerekçesiyle emniyete tahsis edildi!

Bölüme ait diğer yazılardan!

NEWROZ PİROZ BE! KKP Almanya Örgütü

Xeta Sor İsviçre’nin Zürich kentinde düzenlemiş olduğu Newroz Şölenine göndermiş olduğu kutlama mesajini yayın kollektivi …