Çarşamba , Mayıs 8 2024
Home / Internasyonel / KÜRDISTAN KOMÜNIST PARTISI ÜLKEMİZİN GÜNEYBATISINDAKİ ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNÜ SELAMLIYOR!!

KÜRDISTAN KOMÜNIST PARTISI ÜLKEMİZİN GÜNEYBATISINDAKİ ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNÜ SELAMLIYOR!!

Onlar, Güneybatıdaki kardeşlerimiz bir ilki gerçekleştirdiler: tek silah patlatmadan, bir insanlarını bile feda etmeden kendi kaderlerini kendi ellerine aldılar.
Devrimin yaşanan bu biçimi, dünyada bir ilktir.
Güneybatıda yaşayan halkımızı, onun siyasi temsilcilerini, görevini hakkıyla yapan Başkan Mesut Barzani’ yi ve ortaklaşa yarattıkları ULUSAL ÖZGÜRLÜĞÜ selamlıyoruz.
Biz ,Kuzey Kürdistan Kominist Partisi olarak, Ülkemizin en küçük parçasında özgürlüğün yakın olduğunun bilincindeydik . Onun içindir ki, 8- 9 Nisan 2012 tarihlerinde yaptığımız Kongremizin sonuç bildirgesinde; “…….6. Kongremiz; (……)
-Suriye sınırları içerisinde yaşayan halkımızın ve onu temsil eden siyasi partilerin Suriye krizi sürecinde izledikleri politikaları doğru bulur, destekler ve yarattıkları birliği selamlar. Özgürlüğün yakın olduğu heyacanını tüm halkımızla paylaşır.” Diyerek duygu ve düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık.
Çünkü biz, en az bizim kadar Güneybatılı kardeşlerimizin de aklın ve bilimin yolunun bir olduğuna inandıklarını biliyorduk. Onların Süriye krizi sürecini iyi değerlendirdiklerinden kimse kuşku duyamaz. Gerici Baas yönetiminin ve ne olduğu belirsiz muhalefetin yanında yer almayarak kendi hazırlıklarını yapmaları ve en uygun zamanda yönetimlere el koymaları takdirle karşılanacak bir taktisiyenlikti.
Eminiz gerisi gelecektir. Çünkü özgürlüğün ilk meyveleri alındı. Fiziki ve moral güç biriktirme süreci olanca hızıyla sürüyor. Hazırlıksız yakalanma riski yok artık.
Ancak, yakın tehlikelerin hepimiz bilincindeyiz; her Kürt de bilincindedir. Zayıf bir olasılık olmakla birlikte Esad yönetimi Arap muhalefetini etkisizleştirirse halkımıza saldırmaktan geri durmayacaktır. Müslüman Kardeşler ağırlıklı muhalefetin krizden kazançlı çıkması durumunda , TC’nin gazabıyla Arap gericiliği bize karşı birleşecektir. TC’ nin tek başına bir maceraya girme olasılığını zayıf görüyoruz. Asıl büyük tehlike; İran, Irak şii yönetimi , Suriye ve Lübnan Hizbullahı zincirini kırmak isteyen emperyalistlerin ortak takınacağı karşı tavırdır.
Tüm bu risklere rağmen , 2008 den beri süren dünya kapitalizminin büyük krizinin sıcak savaş ortamı olarak seçtiği Ortadoğunun mevcut ikliminden asıl yararlanacak olan Ulusumuz ve halkımız olacaktır. Birinci ve ikinci dünya krizlerinden yararlanamayan Kürtlerin, bu şansı da ellerinden kaçırmasını kimse beklememelidir. En büyük güvencemiz halkımızın siyasi aktivitesi ve örgütlülük düzeyidir. Daha 40 milyona yakın Kürt tek bir yumruktur diyemesek de, artık bizi kimse bölüp parçalayamayacaktır; kardeş kavgası içerisinde göremeyecektir.
Biz eminiz ki, bugünler ve ileriki yıllar tüm Kürdistan’ın birlik ve özgürlük günleri ve yılları olacaktır. Gerekirse Afrin’ın savunmasında tüm insanlarımız görev üstleneceklerdir. Bu bizim halkımıza çağırımızdır.
Küçük Kürdistan’daki karedeşlerimizi birkere daha selamlıyoruz.
Kürdistan Kominist Partisi
MK
Merkez Komitesi
Agustos 2012

Bölüme ait diğer yazılardan!

NEWROZ PİROZ BE! KKP Almanya Örgütü

Xeta Sor İsviçre’nin Zürich kentinde düzenlemiş olduğu Newroz Şölenine göndermiş olduğu kutlama mesajini yayın kollektivi …