Perşembe , Nisan 25 2024
Home / Güncel / AMASIZ FAKATSIZ HAYIR!

AMASIZ FAKATSIZ HAYIR!

Tüm işçiler ve emekçiler;
Özgürlük sevdalısı halkımız;
Değerli Alevi canlar;
Toplumun bir yarısı kadınlarımız;
Geleceğimiz gençlerimiz;
Yazan, çizen, bilim ve sanatla uğraşan aydınlarımız;
Türk Devleti 1980 askeri darbesinden bu yana sürdürdüğü kendini yeniden organize etme çabalarını tehlikeli bir biçimde tırmandırmaktadır. Meclisten geçen ve önümüzdeki aylarda referanduma sunulması düşünülen Anayasa değişiklik paketi bu çabaların önemli bir aşamasıdır. Eğer bu değişiklik paketi halk oylamasından EVET oyu alarak geçerse;
Katı merkeziyetçi devlet yapısından (Ankara merkezli) TEK ADAM MERKEZİYETÇİLİĞİNE geçiş önemli ölçüde sağlanmış olacaktır.
Dünyanın en ırkçı devletlerinden birisi olan T.C; ŞERRİ bir karekter kazanacaktır. Yeni bir Afganistan, Pakistan, İran veya Suidi Arabistan olmak tehlikesinin kapısı aralanacaktır.
Bilimden, sanattan ve insan ortak aklından kopuş hızlanacaktır.
„Kutsal devlet „ dokunulmaz yöneticilerin eline geçeceğinden, tepedekilerin tüm halklara karşı suç işleme özgürlüğü sınırsız olacaktır.
Hak- hukuk, eşitlik adelet, özgürlük, demokrasi , yargı bağımsızlığı, erkler ayrılığı vd. Insanlığın ortak kazanımları kuşa çevrilecektir.
Olacaklar listesini uzatmadan kısaca belirtelim ki;
Devlet ve sermaye adına ve lehine Türkiye’de yaşayan tüm halkların ve insanların geleceği karartılmak isteniyor.
En yakın hedeflerden birisi Halkımızın ( Kürt Ulusunun) özgürlük sevdasının dumura uğratılmasıdır.
Alevi kitlesinin aydınlık yüzünü karartmak ve onları devlet eliyle sünnileştirmek kapıdaki bir başka yakın tehlikedir.
Kadınlarımızı kara çarşaflara ve dört duvar arasına hapsetme isteklerini gizlemiyorlar bile.
„Aykırı ses istemezzuk“ tüm faşist diktatörlüklerin ortak özelliğidir.
ANCAAAKKK; biz tüm bu olası tehlikeleri önleyebiliriz. Hemen ve tümden olmasa bile, kısmen önleyebiliriz. Faşizme kapıları kapatmanın anahtarı her bir insanımızın kendi ellerindedir: Bu anahtar şimdi HAYIR dır.
Acabasız, amasız ve fakatsız gösterilecek kararlı bir HAYIR iradesi tüm tehlikeleri hemen önlemese bile, muktedirleri korkutup geri adım attıracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Olağanüstü Hal koşulları, Erdoğan ve Numan Kurtulmuş ağzından terör tehditleri onların korkularının dışa vurumudur. Bu asla unutulmasın.
Sandığa hile karıştırılacağı veya sandık sonuçlarının tanınmayacağı gibi kaygılarla sandığa gitmekten geri durulmamalıdır.
Olası sandık hilelerine karşı sanadıklara sahip çıkmalıyız. Hileler, özellikle elektronik ortam hileleri ve 7 Haziran benzeri tutumlar ÇOĞUNLUK İRADESİNİN HAYIR olduğu gerçeğini değiştirmez. Her hal ve şartta faşizme hayır dendiği bilinecektir. Bu bile çok önemlidir ve onların yüreğine korku salmaya yetecektir.
Bugünümüz ve geleceğimiz için; faşist gidişatın önünü kesmek için; etkin bir hayır kampanyası örgütlemek zorundayız. Ev ev, sokak sokak, bire bir bir referandum çalışması hepimizi bekliyor.
Başaracağız. Başarmak zorundayız.

Partiya Kominsta Kurdistan
Merkez Komitesi
28.01.2017

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …