Perşembe , Nisan 25 2024
Home / Güncel / Sömürgeci faşist Türk devletinin Saldırılarını hep birlikte geri püskürtelim!

Sömürgeci faşist Türk devletinin Saldırılarını hep birlikte geri püskürtelim!

Sömürgeci faşist Türk devletinin Saldırılarını hep birlikte geri püskürtelim!

AKP-MHP yönetimindeki sömürgeci faşist Türk devleti, kaynakları tüketen savaş bütçesi, sermaye transferi zorbalığı, derin ekonomik kriz, işsizlik, gelir adaletsizliği, çarpık sağlık sistemi, salgınla mücadele adı altındaki hile ve istismarıyla birlikte Kürt düşmanlığını ve dört parça Kürdistan’da askeri saldırılarını yoğun biçimde sürdürüyor, her gün kadın yaşlı ve çocuk demeden Kurdistanın dağını taşını bombalıyor ve doğasını tahrip ediyor.

Bu sömürgeci faşist Türk devletinin bir avuç çetesi AKP-MHP iktidarı bu sefer HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerini cebir ile gasp etti. Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül, Muş’un Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atandı.

Faşist saldırılar, gözaltı ve tutuklamalar Kürdistan halkının iradesini asla kıramaz, halkımız er ya da geç bu sömürgeci faşist devletin saldırılarını Kürdistan´ın her parçasında söküp tarihin çöplüğüne mutlak atacaktır.

Dost’da düşman da bunu böyle bilmelidir.
   
Bu saldırılarının yoğun sürecinde Türk devleti, ‘Bahçeli affı’yla çoğunluğu Kürtlerden oluşan siyasi tutsakları zulüm altında salgınla karşı karşıya bıraktı. Salgının ilk döneminde halkımızın 5 belediyesini daha gasp etti. Halkımızın kazandığı 65 belediyeden bir yıl içinde sadece 12’si kaldı.

Sonuçta halkımızın elinde kalan belediyeler şunlar: Adıyaman Kömür; Ağrı Doğubayazıt, Diyadin, Patnos; Amed Çınar, Dicle; Elazığ Sarıcan; Erzurum Karaçoban; Iğdır Hoşhaber; Kars merkez; Şırnak Silopi, Balveren. HDP’nin elinde kayyum atanmayan tek il Kars kaldı.

Faşist Türk İçişleri Bakanlığı salgın sürecinde de kayyum atamasını aralıksız hızla sürdürdü. Belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasıyla birlikte evlerine baskınlar düzenlendi, belediye binaları polis ablukasına alındı. Halkımızın belediyelerine atanan kayyum sayısı böylelikle bir yılda 45’e yükseldi. AKP – MHP diktatörlüğü talancı faşist zihniyetin tam bir darbe rejimidir. Darbecidir, demokrasinin ve halkımızın iradesinin dört parça Kürdistan´daki düşmanıdır.

2015 yılının genel seçimlerinde ortaya çıkan seçim sonuçları genel hatlarıyla Kürdistan’ın haritasını T.C. rejiminin önüne indirdi. Bu seçim sonuçları karşısında şaşkına dönen faşist T.C. rejimi hemen çok geçmeden topyekun bir savaş hazırlığı içine girdi. Halkımızın büyük bedeller vererek elde etmiş olduğu tüm kazanımlarına karşı çıldırmış kuduz it misali saldırganlaştı. Adeta tüm halkımızın kazanımları gözden temizlenmesi gereken diken oldu.

Onbinlerce insanı ve parti yöneticilerini cezaevlerine attı. Bu sindirme politikaları tutmadı ve tutmayacaktır da. Halkımız bu çetin ve zor koşullarda kendi iradesine sahip çıktı ve HDP’nin etrafında kenetlendi.

31 Mart 2019 yerel seçimleri sürecinde halkımız namuslu ve onurlu duruşunu sürdürerek bir kez daha lanetlik faşist Türk devletine gereken dersi iradesinin beyanıyla verdi. Bu süreçte T.C. devleti faşist baskı ve şiddet politikalarında Kuzey Kürdistan’da sonuç alamayacağını anlayınca, şimdi de Kürtler arası çelişkiyi Güney Kürdistan’da tezgahalamaya başlamış durumda. Zine Werte’de bırakuji planını uygulamaya çalışıyor.

Güney’deki halkımızı tüm Kürdistan’lı örgütlerin faşist T.C. Devletinin bu planını hep birlikte boşa çıkarmaya çağırıyoruz.

Gün birlik günüdür. Ulusumuzun dört parçada dayanışmasını, birliğini örelim. Halkımızın temel çıkarlarını küçük hesaplara kurban etmeyelim.

Ulus olarak çıkarımızı herşeyin üstünde tutma günüdür. Ancak bu duruş ve söylemlerle mücadeleyi dört parçada başarıyla taçlandırabiliriz.

Partiya Komunist a Kurdistan
KKP
Almanya Örgütü

18.05.2020

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …