Çarşamba , Mayıs 8 2024
Home / Güncel / Halklarımıza Ortak Çağrımızdır!

Halklarımıza Ortak Çağrımızdır!

Halklarımıza ortak çağrımızdır!

Faşizme geçit vermeyelim!
Faşizm; gözyaşı, yoksulluk, açlık, kan, katliam, sürgün baskı, şiddet ve şavaştır.
Gün; katliam, baskı zulüm, gözyaşı ve şiddette karşı ortak tutum geliştirme günüdür.
Gün; hep birlikte TC devlet faşizmine karşı mücadeleyi her alanda ortak yükseltme günüdür.
Gün; sömürgeci emperyalist TC devlet faşizmine karşı ortak durma günüdür.
Gün; hep birlikte şimdi tam hayatın her alanında faşizme karşı haykırma günüdür.
Gün; AKP – MHP devlet faşizmine geçit vermeme günüdür.
Kürdistan, Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya coğrafyasını kan deryasına çevirmeye çalışan faşist emperyalist Türk devletinin Ittihat-Terakki ve Teşkilat-ı Mahsusa artıklarının yeniden halklarımıza; Kürt, Alevi, Keldani, Süryani, Ermeni ve diğer azınlıkları temsil eden HDP’ye yönelik saldırıları kesintisiz olarak devam ediyor. AKP – MHP hükümetinin saldırıları dur durmak nedir bilmiyor. Her gün yeni bir saldırı operasyonuyla halklarımız uyanmaktadır.
Halklarımızın geleceğinin karartılması için tüm kolluk güçlerini ve çetelerini sahaya sürmekle kalmadığı gibi yasal alanda demokratik mücadeleninin toplumsal halk muhalefetinin geleceğinin karartılması için HDP’yi kuşatarak boğmak istemektedir.
6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobanê eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında en son 7 ilde 82 kişi gözaltına alındı ve 17 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında o tarihte Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 
Ancak bu tutuklama ve operasyonların ne ilki ve ne de sonuncusudur. Emperyalist faşist TC rejiminin saldırılarını önümüzdeki süreçte genişleterek derinlemesine sürdüreceği açıktır.
Ancak halklarımızın ortak birleşik mücadelesi ve iradesi emperyalist faşist TC rejimini yıkabilir.
Bugün aynı zamanda 10. Ekim Gar katliamının yıl dönümüdür. Ankara Garkavşağında barış İçin toplanan binlerin talepleri yine barıştı. Barış hemen şimdi olmalı şiarlarıyla toplanan binlerin üzerine faşist rejim İŞİD çetelerini devreye sokarak katliam gerçekleştirdi. Barış mücadelesinin yükseltilmesi ve Kürt sorunun demokratik çerçevede çözülmesini için yine 103 insanın hayatını kaybettiği bir katliam yaşandı. Binlerce insan yaralandı ve yüzlercesi sakat bırakıldı.
Halklarımızın barış umuduna yine katliamla emperyalist faşist devlet cevap verdi. Unutmadık ve unutmayacağız.
Emperyalist faşist rejim barış için yükselen mücadelenin önünü kesmek ve Kürt halkının demokratik hak istemi ve barış söylemlerini bastırmak ve şiddeti körüklemek için savaşı daha da tırmandırdı. Kürt halkının başmüzakerecisi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kapsamlı olarak uygulamaya alındı. Bütün tutsaklar üzerindeki baskı ve zulmün şiddeti her gün daha da artmıştır.
Bu süreçle bütünlüklü olarak yürütmenin, yasamanın, yargının, bürokrasinin, kısacası herşeyin başı faşist diktatör Erdoğan ve onun kapıkulları devleti, sistemi, düzeni baştanbaşa değiştirdi; Türk – İslam sentezi anlayışına dayalı faşist niteliğe kavuşturdu.
12 Eylül hamlesiyle birleşik mücadele temelinde şimdi bir bütünlük içinde faşizmi, emperyalist sömürgeci işgali sonlandırma zamanıdır. Bu şiar’la emperyalist sömürgeci faşist AKP-MHP iktidarını yıkalım.
Sayin Abdullah Öcalan’ın şahsında bütün siyasi tutsakların özgürlüğünü şimdi tam sağlama zamanıdır, sloganlarıyla faşizme karşı alanlara çıkalım.
Halklarımıza ortak çağrımızdır; gelin hep birlikte mücadele bayrağını yükseltelim. Emperyalist sömürgeci faşist işgalleri ülkemizden birleşik mücadeleyle söküp atalım.

Faşizm ve sömürgeci işgallere son!
Yaşasın faşizme karşı halklarımızın birleşik mücadelesi!

Hamle Komitesi

07 Ekim 2020

Bölüme ait diğer yazılardan!

NEWROZ PİROZ BE! KKP Almanya Örgütü

Xeta Sor İsviçre’nin Zürich kentinde düzenlemiş olduğu Newroz Şölenine göndermiş olduğu kutlama mesajini yayın kollektivi …