Çarşamba , Nisan 24 2024
Home / Güncel / ŞEYHO SAĞIR YOLDAŞ ARAMIZDAN AYRILDI!

ŞEYHO SAĞIR YOLDAŞ ARAMIZDAN AYRILDI!

Şeyho Sağır yoldaş aramızdan ayrıldı.

1970‘lı yıllar da TÜRKİYE HALK KURTULUŞ ORDUSU-MÜCADELE BİRLİĞİ (THKO-MB), TÜRKİYE KOMÜNİST EMEK PARTİSİ (TKEP) daha sonra, PARTİYA KOMÜNIST A KURDISTAN (KKP) saflarında örgütlü mücadeleye katılan Şexo yoldaş Antep işçi örgütlülüğü ve mücadelesi içerisinde şekillenerek bir işçi önderi oldu. O bir işçi önderi, kararlı ve direngen bir komünist kadroydu.

Şexo yoldaşı Mücadelenin ihtiyaçları, yoldaşı İstanbul proleteryası ile buluşturdu. O İstanbul Alibeyköy gibi birçok semteki  işçi direnişinlerinin ve TKEP’nin kuruluşu olan 1980 1 Mayıs eylemlerinin örgütleyicilerindendi.

Devrimci faaliyetlerini sürdürürken yakalanarak ağır işkencelere maruz kaldı. Fakat en ağır işkencelere rağmen sır vermedi düşmana.  Yargılandığı TKEP-KKP davasında müebbet hapis cezası aldı. Çanakkale, Adana ve daha birçok cezaevinde 11 yıl hapis yattı.

Cezaevinden çıktıktan sonra KKP saflarında örgütlü mücadeleye devam etti. KKP Antep il komite sekreterliği görevini üstlenerek Antep‘de KKP‘nin önemli bir siyasal güç olmasına önemli katkılar sağladı.

Şexo yoldaş, olmazı olur kılanlardandı. Bunu yaparken yıkmadan, kırmadan ama inatla yapan biriydi.  Kibar, hoşgörülü ve kararlı olması  bu özelliğini daha da pekiştiriyordu.

Şexo yoldaş bir devrim kahramanımızdır. Onu anısını, mücadelesini unutmayacağız. İnancın, mücadelen ortak paydamızdır. Onu yaşatmak başarıya ulaştırmak boynumuzun borcudur.

Gözün arkada kalmasın…

Uğurlar olsun Sexo yoldaş…

Partiya Komunist a Kurdistan  (KKP)

Merkez Komitesi

Ocak 2022

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …