Home / Güncel / KKP MK Çağrısı: Efrîn Direnişiyle Dayanışmayı Daha da Yükseltelim! 3 Mart’ta Her Yerde Alanlara Çıkalım!

KKP MK Çağrısı: Efrîn Direnişiyle Dayanışmayı Daha da Yükseltelim! 3 Mart’ta Her Yerde Alanlara Çıkalım!

Soykırımcı Türk devleti 20 Ocak 2018 tarihinden beri işgal ve istila etmek için hunharca Efrîn’e saldırıyor. Uçaklar, tanklar, toplarla sivil yerleşim yerlerine, okullara, hastahanelere barbarca bomba yağdıran Türk devleti, bugüne kadar yüzlerce çocuk, kadın, yaşlı sivil halktan insanı katletti. Türk devletinin başı ”Suriye’de bir paylaşım savaşı yürütülüyor” diyerek Efrîn saldırısının niteliğini açıkça bu savaştan pay kapma olarak ortaya koydu.

Faşist Erdoğan Efrîn’i ”fethetmek” istediğini pervasızca ilan etti. Diyanet işlerinden hacamatçılara, üfürükçülerden medyaya, yobaz ve faşist partilerden her türden şövenist çevrelere kadar geniş bir koalisyon oluşturan işgal borazancıları bu ”fetih” savaşını ”cihad” olarak propaganda ediyorlar. Erdoğan Efrîn’i fethettikleri zaman ne yapacaklarını da peşinen açıklıyor: Türkiye’ye sığınmış Suriyeli mültecileri, ÖSO ve diğer islamcı terörist müttefiklerini Efrîn’e yerleştireceğini ve burada kendine bağlı bir tampon bölge oluşturacağını söylüyor. Bu konuda Rusya’dan ve İran’dan onay aldığı anlaşılıyor. Kasım ayında Efrîn’i işgal için Putin’le anlaşan ve gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra saldırıyı başlatan Erdoğan; Nisan ayında Putin ve Ruhani ile yapacağı görüşmeye kadar ”fetih” ve ”cihad” hareketini zafere eriştirmek ve masaya ”Gazi Erdoğan” sıfatıyla oturmak istiyor.

Erdoğan’ın ”Efrîn Fatihi” olmak sevdasının bir yüzü Efrîn’de halkımızı katletmek, orda kurulan halkçı Kanton sistemini yok etmek ve halkımızın kazandığı fiili statüyü ortadan kaldırmak iken; öteki yüzü Türkiye’de tesis ettiği faşist islamcı rejimi pekiştirmek; her türlü demokratik muhalefeti mezara gömmektir. Erdoğan, İran – Irak savaşını kendi iktidarını pekiştirmek ve güçlü İran devrimci hareketini imha etmek için kullanan Humeyni’nin izinden gidiyor. Pasdaranlar ve Besiçler gibi milyonluk milis kuvvetleri organize eden; İran ordusu içinde muhtemel şah taraftarları ve liberal burjuvazi yanlısı kuvvetleri ya doğrudan; ya da savaşa göndererek tasfiye eden Humeyni; iktidarının önüne tehlike olarak çıkabilecek bütün güçleri İran – Irak savaşının tozu dumanı arasında ezmiş, mahvetmişti. Erdoğan, adım adım Humeyni’nin yıllar önce yaptığını gerçekleştirmeye çalışıyor. Oluşturmak istediği ”Cumhur İttifakı”, özünde bütün gerici, faşist, yobaz, lumpen, serseri, hacamatçı, üfürükçü vs. takımının Tek Şef’e körükörüne itaat eden tek bir karşı – devrim cephesinde birleştirilmesinden ibarettir. ”Efrîn’in Fethi” savaşı bu amaç doğrultusunda da kullanılan bir sömürge savaşıdır. ”Efrîn”den sonra sıra Rojava’nın geri kalan kısımlarını zaptetme çabalarına gelecektir.

Türk emperyalizminin ”Efrîn’i Fetih Savaşı”, dünyanın öteki emperyalistlerinin açık ya da örtülü onayları sayesinde yürütülmektedir. Rusya Türk uçaklarına bombardıman imkanı sağlamış; Rus basını ve resmi çevreleri Türk işgal girişimiyle birlikte Kürtlerin Amerika tarafından kullanıldığı; dolayısıyla bu saldırganlığa müstehak oldukları yönünde propagandayı yoğunlaştırmıştır. İran, güya ”Suriye resmi makamlarının daveti olmadan, topraklarının yabancı askerlerce saldırıya maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu” açıklamış; fakat dostlar alışverişte görsün türünden bu açıklamanın ötesine geçmemiştir. Amerika, daha baştan ”Afrin, bizim ilgi sahamız dışında” demiş; Türk saldırganlığına sessiz onay vermiştir. NATO ve AB yetkilileri ”Türk devletinin sınırlarını saldırganlardan koruma hakkı olduğu” mealinde açıklamalarla kayıtsızlıklarını sergilemişlerdir. Üstelik tam da bu günlerde yeni silah satışı anlaşmalarıyla yağlı ihaleler almışlardır. Kısacası tüm emperyalist hükümetler ve resmi çevreleri Türk işgal saldırısına yeşil ya da sarı ışık yakmışlardır.

Dünya halkları, işçi ve emekçileri ise daha baştan Türk sömürge savaşına karşı tavır almış, Efrîn halkımızın kahramanca direnişiyle dayanışma içine girmişlerdir. Efrîn saldırısıyla birlikte Avrupa çapında Efrîn’le dayanışma komiteleri kurulmuş; bir çok parti, örgüt, dernek bu örgütlerde yer almıştır. Her ülkeden tanınmış yazarlar, düşünürler, sanatçılar, aydınlar Türk devletinin saldırılarını protesto eden açıklamalara imza atmış; dayanışma eylemlerine aktif olarak katılmış; demokrat politikacılar kendi parlamentolarında konuşmalar yapmış, hükümetlerinin tutumlarını açıklamışlardır. Komünist partileri, işçi sendikaları ve hümanist, demokratik kurumlar halkımızın direnişi ile dayanışmalarını bildirmişlerdir. Türkiye’de Afrin işgaline karşıt tutum alan pek çok insan, yaptığı açıklamadan ya da sosyal medyadaki paylaşımından ötürü göz altına alınmış, tutuklanmıştır.

Kürdistan’ın dört parçasından Kürtlerin gözü, kulağı, yüreği Afrinledir. Kobani direnişi sırasında olduğu gibi Afrin direnişi de bütün parçalardan Kürtleri bir araya getirmiştir. Devrimci, yurtsever Kürt örgütleri yanısıra, Türk, Arap, İran, Ermeni, Süryani devrimci örgütleri de halkımızla dayanışma eylemlerine katılmış; bir çok örgüt Afrin’de enternasyonalist savaşçılarıyla bizzat direniş içinde yer almış; şehitler vermiştir.

Afrin direnişinin asıl odağı Türk saldırılarının hedefindeki yerlerde yaşayan halkımızın silahlı savunma güçleri YPG – YPJ’dir. Halk savunma kuvvetleri, ”3 saatte alırız” diye böbürlenerek saldırıya geçen devasa kuvvetteki Türk saldırganlarına karşı muazzam bir direniş sergilemiş; halkımız da kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla bu direnişte fiilen yerini almıştır. Orantısız güçler karşısında sınırlı güçlerle kahramanca direnen halkımızın çetin mukavemeti tüm kararlılığıyla devam etmektedir.

Afrin direnişi, aynı zamanda ilerici insanlığın, dünya devrim güçlerinin enternasyonal direnişidir. Bu enternasyonal direnişin başçekicisi diasporada yaşayan halkımızdır. Halkımız Kuzey ve Latin Amerika’dan Rusya’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar yaşadığı gurbet diyarlarında her gün alanlara çıkarak, yürüyüşler, protestolar, mitingler düzenleyerek dünya kamuoyunun dikkatini Türk devletinin barbarlığına çekmiştir. Kuzey Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci örgütler; Rojava, Başur ve Rojhılat’tan Kürt partileri bu eylemlerde aktif yer almıştır ve almaktadır.

Partiya Kominista Kürdistan – KKP, hem merkezi Avrupa Efrin’i Sahiplenme Platformu , hem de çeşitli ülkelerdeki ülkesel Afrin’le Dayanışma Komiteleri içinde yer almakta; düzenlenen dayanışma eylemlerinin, protestoların organizasyonunda üstüne düşen görevleri yerine getirmektedir.
Partiya Kominista Kürdistan – KKP, hem merkezi Avrupa Efrin’i Sahiplenme Platformu , hem de çeşitli ülkelerdeki ülkesel Afrin’le Dayanışma Komiteleri içinde yer almakta; düzenlenen dayanışma eylemlerinin, protestoların organizasyonunda üstüne düşen görevleri yerine getirmektedir.

3 Mart 2018 günü Avrupa ve Amerika çapında dayanışma eylemleri günü olarak saptanmıştır. Bileşeni olduğumuz Avrupa Efrin’i Sahiplenme Platformu bu eylemleri desteklemektedir. Biz KKP olarak her yerde bu eylemlerin içinde olacağız. Tüm Kürdistanlı komünistleri, işçileri, halkımızı, Kürt halkının dostlarını, faşist Erdoğan rejiminin mağdurlarını bu eylemlere aktif katılmaya çağırıyoruz. Eylem takvimi aşağıdadır.

01. 03. 2018

Partiya Komünista Kürdistan – KKP

Merkez Komitesi

ALMANYA
BERLİN
Tarih: 3 Mart 2018
Saat: 11:00
Yer: Alexanderplazt’ta başlayacaktır

HOLLANDA
ROTTERDAM
Tarih: 3-3-2018
Saat: 14:30
Yer: Schouwburgplein Rotterdam

DANİMARKA
Kopanhagen
03-03-2018 Cumartesi
Saat:13.00
Başlama Yeri: Vesterbro Torv

İNGİLTERE
LONDRA
Tarih: 3-3-2018
Saat: 1pm
Yer: BBC önü
Portland Place London W1A 1AA
En yakin tren istasyonu Oxford Circus tren station

BELCIKA
BRUKSEL
Tarih : 3-3 -Cumartesi
Saat: 14.00
Yer: Place Poelaet 1,1000 Bruxelles

KANADA
TORONTO
Tarih:3 Mart Cumartesi 2018
Saat: 1PM
Yer: OISE auditorium 252 Bloor St. West ON Toronto

NORVEÇ
OSLO
Tarih:3 Mart Cumartesi 2018
Saat: 15:00
Yer: Norveç Parlamentosu önü

YUNANİSTAN
ATİNA
Tarih:3 Mart Cumartesi 2018
Saat: 16:00
Yer: Akademi meydanında

AVUSTURYA
GRAZ
Tarih:3 Mart Cumartesi 2018
Saat: 13:00
Yer: Hauptplatz

VİYANA
Tarih:3 Mart Cumartesi 2018
Saat: 15:00
Yer: Westbahnof

İNSBURG
Tarih:3 Mart Cumartesi 2018
Saat: 16:00
Yer: Anasaule

İSVEÇ
STOCKHOLM
Tarih: 03-03-2018 Cumartesi
Saat:13.00
Başlama Yeri: Norra Bantorget
Bitiş yeri:Norrmalmstorg

GÖTBORG
Tarih: 03-03-2018 Cumartesi
Saat:13.00
Başlama Yeri: Götaplatsen

MALMÖ
03.03.2018 Cumartesi
SAAT: 14:00
Başlama Yeri: TREANGEL.
Bitiş yeri:STORTORGET

İSVİÇRE
ZÜRİCH
03 Mart 2018
14:00 Helvetiplatz

FRANSA
PARİS
Tarih: 3-3-2018
Saat:13:00
Yer: Place Republique

MARSILYA
Tarih: 3-3-2018
Saat: 14:00
Yer: PLACE CANEBIERE

BORDEAUX
Tarih 3 Mart Cumartesi
Saat: !7.00
Yer: Grande Theatre önü

TOULUSE
3 Mart Cumartesi
Saat: 15.30
Yer: Place Capitale

RENNES
3 Mart Cumartesi
Saat: 14.30
Yer: Place Colombies

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …