Perşembe , Nisan 25 2024
Home / Güncel / NEWROZ ATEŞİNİ YÜKSELTELİM, ZALİMLERİN SALTANATINI YIKALIM!

NEWROZ ATEŞİNİ YÜKSELTELİM, ZALİMLERİN SALTANATINI YIKALIM!

SOYKIRIMLARIN, KATLİAMLARIN YOK EDEMEDİĞİ MAZLUM HALKIMIZ:

2018 NEWROZ’u halkımıza kan kusturan, her gün Efrin’de sayısız evladımızı bombalarına kurban ettiren Zalim Türk DEHAQ’ının tepesine inecek çağdaş Demirci Kawa’nın o büyük, kutlu günü büyük acılarla geldi. DEHAQ’ı alt edecek kılıçlarını örs üstünde döven DEMİRCİ KAWA’nın çekiç sesleri Efrin’de, Rojava’da, Başur’da, Rojhılat’ta, Bakurda daha gür gümbürdeyeceği günleri bekliyor. Demirci Kawaların Kürdistan dağlarında yaktığı sönmez müjde ateşi umutlarımızı, özgürlük, bağımsızlık ve sosyalizm kavgamızı aydınlatmaya devam ediyor.

NEWROZ Bayramımız tabiatın bağrında İlkbaharla, dereleri ve ırmakları çağıldatan gür sularla, baş vermiş rengarenk çiçeklerle, kuşların cıvıltıları, uyanan hayatın binbir dilden şarkılarıyla birlikte yola çıkmış bulunuyor.

Ama ne yazık ki en başta Efrin olmak üzere birçok kentimiz, köyümüz, dağımız, ovamız bu kutlu güne tank, top, uçak, helikopter ateşleri altında giriyor. Katil Erdoğan’ın elebaşılığını yaptığı Türk sömürgeciliği ülkemiz Kuzey Kürdistan’ı silindir gibi ezip geçtikçen sonra; şimdi de Efrin’i bir baştan bir başa kan, ölüm ve ateşe boğuyor. Türk işgal ordusu ve El Kaideci müttefikleri Efrin’in onlarca yerleşim yerini yerle bir ettiler, binlerce insanımızı daha şimdiden evsiz, yurtsuz koydular. Yerleşik nüfusu yerlerinden zorla sürgün etmek için sistematik olarak sivilleri öldürüyorlar. Hastahaneleri, okulları, pazar yerlerini bombalıyorlar. Uçaklar, tanklar, toplar, roketler, obüsler aralıksız olarak ölüm yağdırıyor. Türk işgal harekatının dinmek bilmeyen bomba, uçak, tank, makinalı tüfek gürültüleri altında ürküntüye kapılan kuşlar yeni yuvalarını terk edip sığınacak sakin yerler arıyorlar. Çiyaye Kurmanc’ın ceylanları, geyikleri panik içinde saklanacak mağaralara kaçıyorlar. Binlerce ailemiz, yaşlı, hasta ve çocuklarıyla Çiyaye Kurmanc mağaralarına sığındı; binlercesi Efrin şehir merkezine göçtü. Fakat artık orda da güvende değiller. Türk jetleri şehir merkezine aralıksız bomba yağdırıyor; tanklar, toplar, ağır silahlar eşliğindeki Türk işgal kuvvetleri ve El Kaideci haydutlar şehir ahalisini ya kaçmak ya da ölmek seçeneğiyle başbaşa bırakıyor. Şu ana kadar hayatını kaybeden kadın, çocuk, yaşlı sivillerin sayısı 300’ü aşmış bulunuyor. Efrin’in içme suları, elektrik ve haberleşmesi kesilmiştir ve Halep yönünde bırakılmış daracık bir tahliye bölgesi dışında her tarafı kuşatılmış durumdadır. İşgal bölgelerinde yerlerini yurtlarını, hayvanlarını terk eden, tohum atma zamanında tarlalarına gidemeyen köylüler perişan durumdadır. Halk açlık ve hastalıklarla yüz yüzedir.

TC DEHAQ’ının emir kulları yine evlatlarımızı diri diri yakıyorlar. Kuşatıp mermi yağmuruna tuttukları kentlerimizde canlarına kıydıkları bebeklerimizin yürek parçalayıcı cesetleri sosyal medyada sessizce feryad ediyorlar. Sömürge savaşının en adisini yürüten TC deccalının özel kıyım timleri işgal ettikleri yerlerde zaptettikleri evlerimizin duvarlarına en adi küfürleri sloganları yazıyorlar. Duvarlara yazdıkları ”Roma’yı Neron yaktı, Raco’yu biz yaktık” türünden yazıları övünerek paylaşıyorlar. Harabelerimizin üstüne devasa işgal bayrakları asıyorlar. Ve şu anda, şu dakikada halen abluka altındaki Efrin merkezini ve henüz ele geçiremedikleri mahallelerini mitralyöz ve top atışlarına tabi tutuyorlar…

Türk emperyalizminin psikopat despotu Osmanlıcılık hayalleriyle Musul, Kerkük, Halep ve daha pek çok yer üzerinde hak iddia ediyor. Bu yüzden Türk ordusunu daima ”savaş talimi” içerisinde, daima teyakkuz halinde, hatta ”seferber” tuttu. Kuzey Kürdistan’da tırmandırdığı pis sömürge savaşına ”çökertme harekatı” adını verdi. Efrin işgaline ise Zeytin Dalı diyorlar.
TC DEHAQ’ı Erdoğan daha önce Rojava’da, Kobani’de, Şengal’de İŞİD katil sürülerini halkımızın üzerine sürmüştü. Ağır kayıplar pahasına püskürtülen cihatçı güruhlar istediklerini başaramayınca ”iş başa düştü” diyerek bizzat kendisi harekete geçti. Önce düşürülen Rus uçağı yüzünden fena darılan Putin’i ”yumuşatmak” için kendini kepaze etti; gidip elini eteğini öptü; özür diledi. Putin’den rızalık aldıktan sonra ordusunu Rojava topraklarına sürdü. Silah, eğitim, para ve her türlü destekle beslediği islamcı beslemelerinin eşliğinde Rojava’da ”Kürt anasını görmesin” politikasını halen hayata geçirmeye çalışıyor.

Zamanımızın DEHAQ’ı kana, zulme, hırsızlığa, talana ve soyguna doymuyor. Binlerce yıl evvelinin DEHAQ’ı günde birkaç canımızı alırdı; bugünkü DEHAQ onlarca, yüzlerce insanımızı doymak bilmez savaş ejderhasına yediriyor. Ve kendisi bunun üzerinde bin odalı, altın tuvaletli AKSARAY’lar dikiyor!

DEHAQ sadece kana değil, kudrete, iktidara, hükmetme hırsına da doymuyor. Elinde bulunan muazzam yetkileri bile az görüyor. Daha şimdiden hükümdar gibi davranan Türk otokratı, hükümdarlığın da üstüne çıkmak için faşist 12 Eylül Anayasası’nı daha da faşist maddelerle kabul ettirdi.

Yiğit halkımız,

Demirci Kawaların, Seyit Rızaların, Qazi Muhammedlerin evlatları!

Şimdi gün başımızdaki en soysuz, en zalim DEHAQ’a gür biçimde ”dur” demek zamanıdır. Kürdistan’da ulu Ağrı dağı kadar yüksek, kadim Fırat nehri kadar güçlü biçimde ”ARTIK YETER!” demek zamanıdır.

DEHAQ’ın ve onun çanak yalayıcılarının heveslerini kursaklarında bırakmak ve giderek hükümranlıklarına son darbeleri vurmak için;

Cizre Bodrumlarında diri diri yakılan gençlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağımızı haykırmak için;

TC sömürgeciliğini yurdumuz topraklarında kırk yıldır sürdürülen sömürge savaşını kazanma rüyasından uyandırmak için;

Kırk yılda sayıları en az yüzbin kişiyi bulan şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için;

Efrin’de iki aydır kahramanca direnen halkımızın ve destanlar yazan savaşçılarımızın gücüne güç; direnişine direnç katmak için;

Ayağa kalkalım! NEWROZ ateşlerini her yerde alevlendirelim! Pankartlarımızla, sloganlarımızla, zılgıtlarımızla, haykırmalarımızla DEHAQ’ın karşısına çıkalım. Çekicimizi tacına indirelim, oraklarımızla eteklerini biçelim!

Kürdistan proleterleri, emekçileri, kadınları, gençleri;

Bugünün DEHAQ’larına ölümcül çekiçlerini indirecek olan Demirci KAWA’lar sizlersiniz ! Bayraklarınızı alın ve sokaklara çıkın! Kürdistan komünistleri her yerde aranızda olacaktır!

Yursever güçler

Gün zulme karşı birlikte baş kaldırma günüdür. Kürdistan komünistleri DEHAQ’lara karşı mücadele eden herkesin tereddütsüz yanındadır. Günün en acil görevi başımızdaki kana ve talana doymaz DEHAQ’ı ve çetesini durdurmak, sonra devirip yıkmaktır. Türk devlet yapısı artık değişmiştir; Kemalist Cumhuriyet gitmiş, iktidar postuna Tayyibist Cumhur-mutlakiyet oturmuştur. Bunun gücünü kırmak, sömürgeci boyunduruğun zincirini kırmaktır. Bu yılki NEWROZ’u zulmetin karanlığını yırtmak için KAWA Ateşlerinin parıltılarıyla doldurmak üzere bir – birlik olalım. KAWA’nın önlüğünü kuşanalım, bayrak çubuklarına asalım ve çekicimizi DEHAQ’ın can alıcı yerlerine sallayalım.

Türkiye Halkı

”Başka bir milleti ezen bir millet hür olamaz” diyen bilge ne kadar haklıymış! 95 yıllık iğreti cumhuriyet altında asla tam bir hürriyet ve demokrasiyi yaşamadınız. TC devletinin Kürt ve Kürdistan korkusu, sizin için bir Kurt Kapanına döndü. Halkımız ne zaman korkunç katliamlardan geçirilirse, siz de kısıtlılıklarla, baskılarla cezalandırıldınız. TC devleti Kürdistana yıldırımlar, şimşekler, sağanaklar yollarken; sizlerin de güneşinizi kararttı, göklerinizi ha yağdı ha yağacak olan bulutlarla doldurdu. Artık uyanın, beyninizi, ruhunuzu uyutan ırkçı, şoven milliyetçi zehiri ikram eden devletin şırıngasını reddedin. Kandırılmaktan, aldatılmaktan kendinizi kurtarın; halkımızın direnişine destek olun. Olun ki bu haydutların hakimiyetini yıkalım. Biz hürriyetimizi kazanalım, kendi yurdumuzda kendi bağımsız devletimizi kuralım; siz kendi yurdunuzda Kürdü ezmeden vicdanınız huzur içinde hür ve refah yaşayın. Bizi barışa ve kardeşliğe götürecek olan makul yol budur. Beraber ARTIK YETER! diyelim, otokratik diktatörlüğü devirmek için ilk güçlü yumruğu beraber patlatalım.

BIJİ NEWROZ!

NEWROZ PİROZ BE!

EFRİN İŞGALİNE HAYIR!

SÖMÜRGE SAVAŞINA HAYIR!

BIJİ AZADİ BIJİ SOSYALİZM!

DEHAQ’A HAYIR!

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …