Perşembe , Nisan 25 2024
Home / Güncel / KKP Genel Sekreteri Kasım Hesinker yoldaşın Ankara Katliamı Mesajı

KKP Genel Sekreteri Kasım Hesinker yoldaşın Ankara Katliamı Mesajı

Barış ve demokrasi mücadelesinde kaybettiğimiz özgürlük kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz!

TC’yi yöneten haramiler eliyle soykırımların, katliamların, darbelerin, hırsızlıkların baş kenti haline getirilen Ankara’da 10 Ekim 2015’te alçakça yapılan Gar Katliamını bir kez daha lanetliyoruz.

7 Haziran 2015 seçimlerini pervasızca iptal edip 1 Kasım’da yeni seçimlere hazırlanan faşist Erdoğan ve şürekasının gerginlik, güvensizlik ve korkuyu tırmandırmaya ihtiyacı vardı. İŞİDci piyonları eliyle önce Temmuz’da Suruç, Ekim’de Ankara Gar’ı katliamları yaptırıldı. Tedhiş ve dehşet ortamında 1 Kasım seçimlerinin kazanılması sağlandı.

Ankara’nın seçilmesi tesadüf değildi. Ankara tarihte Ermeni, Süryani, Pontus soykırımları üzerinde yükseltilen yeni Türk burjuva devletinin baş kenti olarak seçilmişti. İttihatçıların eksik bıraktığını Ankara merkezli yeni devlet tamamladı.

Anadolu ve Kürdistan halklarımız zulüm makinasının motoru haline getirilen ”zorbaların Ankarası”nı geçmişte Kürdistan’da yaptığı Koçgiri, Ağrı, Zilan ve Dersim katliamlarından tanıyor. 33 Kurşun’dan, Roboski’den, 90lı yılların ”fail-i meçhullerinden”, yerle yeknesak edilen Sur, Cizre, Batman facialarından tanıyor. Irkçı, faşist, yobaz, sömürgeci, soykırımcı Türk devletinin halen her gün ülkemiz Kürdistan’ın bir bölgesini bombalamalarından tanıyor .

Irkçı Türk devletinin başı T. Erdoğan kurduğu faşist diktatörlük eliyle bir yandan ülkemizi yakıp yıkıp zulüm ve katliamlardan geçirirken bir yandan da Türkiye’de kendine biat etmeyen işçileri, akademisyenleri, gençleri sokağa atarak açlıkla onlara boyun eğdirmeye çalışıyor. Faşist sömürgeci Türk rejiminin bu uygulamalarına boyun eğmeyen, karşı çıkan devrimci demokrat aydınları sudan bahanelerle tutukluyor.

Ankara katliamı bütün bu olup bitenlerin kilometre taşlarından biridir. Türk derin devletinin kozmik odalarında Erdoğan başkanlığında planlanan entegre stratejinin bir parçasıdır.

10 Ekim 2015 günü Kurdistan’ın ve Anadolu’nun değişik kentlerinden gelen işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, aydınlar BARIŞ VE DEMOKRASİ için yürüyeceklerdi. İşte halkların bu buluşması faşist Erdoğan diktatörlüğünü korkuttu. Erdoğan bu korkuyla kendi beslemeleri olan İşid’e ”Saldırın” talimatı vererek katillerine 101 barış ve demokrasi güvercinimizi katlettirdi; yüzlerce canımız yaralandı.

101’ler artık tarihi yaratanların unutulmaz bir parçası; insanlığın onuru ve vijdanı oldular. Onlar yalnızca Kürdistan ve Anadolu’nun değil; bir bütün olarak Ortadoğu’nun ve dünya ilerici insanlığının kalbinde yer edindiler.

Katliamlarının yıldönümünde kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.

Onların bayraklarına yazdığı taleplerini şimdi alanlarda daha gür haykıracağız; er geç sömürgeci faşist diktatörlüğü yıkacak ve canlarımızın aydınlık hayallerini gerçekleştireceğiz.

Tarih her zaman sömürgecileri ve onların koridorlarında dolaşanları lanetliyecek ve geçmişin çöplüğüne atacaktır.

Yarınlar direnişi yükselten halklarımızın olacaktır.

Kahrolsun sömürgeci – faşist diktatörlük!

Yaşasın Özgür ve Demokratik Kürdistan!

Yaşasın halkların enternasyonal dayanışması!

7 Ekim 2018

Partiya Kominista Kurdistan – KKP

Genel Sekreteri

Kasım Hesinker

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …