Home / Uncategorized @tr / KKP Genel Sekreteri Kasım Hesinker’in Kobani İle Dayanışma Mesajı

KKP Genel Sekreteri Kasım Hesinker’in Kobani İle Dayanışma Mesajı

KOBANİ İLE DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM,

KOBANİYİ SÖMÜRGECİ FAŞİSTLERE MEZAR EDELİM!

Sömürgeci Türk devleti tam da Dünya Kobani Günü’ne girerken Koreli ve Selim köylerinden başlayarak Kobani’ye saldırıyor. Daha dün öteki emperyalist haydutların açık veya zımni desteğini de alarak iki ay boyunca Afrin’e saldıran ve nihayet orayı işgal eden sömürgeci Türk devleti bugün de Kobani’yi işgal etmeye çalışıyor.

Barbar TC devleti tam bir iflas içindedir. Ekonomik kriz herkesi kor gibi yakıyor. Ahlaksızlık, yalan, keyfilik, yandaşı kayırma, muhalifi kahretme, her türlü hırsızlık ve cinayet kol geziyor. TC devleti hakimiyeti altında yaşayan tüm halklardan emekçiler adeta tımarhanede, hapishanede veya toplama kampında esir tutuluyor. Toplum tam bir çürüme içerisinde; dibi çıkılmaz bataklık olan uçurumun tam eşiğinde duruyor. Hak, hukuk, adalet, insaf, mehamet hak getire. Gırtlağına kadar kan ve çirkefe gömülmüş ”Son Türk Devleti”nin hükümranları faşist bir anayasa ve onu destekleyen faşist kanunlarla Nazileri aratmayan tam bir zulüm düzeni ile ayakta kalmaya çalışıyorlar.

İşte yalnızca zulümle ayakta tutabildikleri eceli gelmiş bu yağma ve talan düzenine biraz daha soluk aldırmak için ”sınır içi”nde ve ”sınır dışı”nda Kürtlere saldırıyorlar. Kimilerini ufacık lütuf ve kayırmalarla minnet borcu altına sokarak, kimilerini yalan ve demagojiyle kandırarak, kimilerine din satıp, kimilerine adalet pazarlayarakk kandırdıkları da dahil kitleleri ateş gibi yakan enflasyon, işsizlik, kriz, yolsuzluk, yozlaşma ve kokuşma artık perdelenemez hale geldi. Esnaf feryat ediyor, köylü feryat ediyor, işçi, memur, her kesimden çalışanlar bir yandan KHKlarla ya da artık dikensiz gül bahçesinde serbestçe tensikat yapabilen işverenlerin tehditleri altında işten atılma korkusuyla titriyor; bir yandan yazlık elbiselerle geçirmeye mecbur kalacakları soğuk bir kışın eşiğinde şimdiden açlığa talim ediyorlar.

Faşist Türk devleti bütün bunları ancak Kürtlere saldırarak, şövenist Türk ırkçılığı ve milliyetçiliğini azdırarak; bütün bu kahredici gerçekleri savaş gürültüleri arasında boğuntuya getirerek gözlerden saklamak istiyor.

Sömürgeci Türk devleti Kürdistan’ın İran boyunduruğundaki kısmı haricindeki bütün parçalarını artık kendi Hayat Sahası gibi görüyor. Güney Kürdistan ve Rojava da dahil son 40 yıl içerisinde yüz binlerce şehit, yüz binlerce yaralı, sakat, öksüz ve yetim, milyonlarca muhacir ve daha sayısız maddi – manevi kayıplar pahasına yükselen Kürt ve Kürdistan’ı hem kendi bekası için bir tehdit; hem de emperyalist Türkiye’yi tescil ettirmek için bir fırsat olarak görüyor. Halkımızın paha biçilmez kayıplar karşılığında eriştiği en ufak bir özgürlük kırıntısına fırsat vermemek istiyor. Halkımızın ağır bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımları yok etmek; kendi dayattığı bir ”barış ve çözüm” sürecine mecbur etmek istiyor.

Biz bu kanlı ve sinsi dramın kurban kütüğünde defalarca kurban edildik. Seyit Rıza’nın dediği gibi yalan ve hileleri ile defalarca baş etmeye uğraştık. Şimdi de aynı tezgah kuruluyor. Önce saldır, ez, kır, yok et; sonra ”barış ve çözüm” adına teslimiyeti dayat. ”Demokratik ulus”, ”demokratik modernite”, ”alevere dalevere” teraneleriyle yılların mağdur ve kurbanı bir halkı oyalamaya, ruhu ve bilinciyle, ulusal gururu ve kimliğiyle dalga geçmeye başla. Bu oyun tutmaz.

Halkımız bu hem acılı ve kanlı hem hayasız ve ahlaksız dramın kurbanı olmayacaktır. Bu devir çoktan geçti. Kürt artık eski Kürt, Kürdistan eski Kürdistan değildir. Emperyalist, faşist ve sömürgeci TC devletinin bütün çabaları beyhudedir. Halkımızın direnecek cesareti, ruhu, inancı vardır. Kobane halkı dünyanın en vahşi, en gözü dönmüş katillerini perişan etti. Tek ihtiyaçları halkımızın geri kalanının ve dostlarımızın destek ve dayanışmasıdır.

Biz KKP olarak başta Kurdistan ve Türkiye halklarımız olmak üzere bütün halkları ve halkımızın dostlarını sömürgeci – istilacı Türk devletinin saldırılarına karşı topyekun direnişe çağırıyoruz.

Gün işgale ve faşizme karşı mücadele günüdür.

Gün dün olduğu gibi bu gün de Kobani direnişini bir kez daha büyütme ve muzaffer etme günüdür.

Kahrolsun sömürgeci faşist Türk devleti.

Yaşasın Özgür ve Demokratik Kurdistan.

Partiya Kominista Kurdistan / KKP

Merkez Komitesi

adına

Genel Sekreter Kasım Hesinker

1 Kasım 2018

Bölüme ait diğer yazılardan!

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı! BARAN CEM

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı14 yıl önce, 19 ocak 2007 tarihinde Hrant Dink Agos …