Cumartesi , Nisan 27 2024
Home / Güncel / ALMAN KOMÜNİST PARTİSİ`NİN VENEZUELA HALKIYLA DAYANIŞMA BİLDİRGESİ

ALMAN KOMÜNİST PARTİSİ`NİN VENEZUELA HALKIYLA DAYANIŞMA BİLDİRGESİ

VENEZUELA’DA DARBEYE HAYIR!

Federal hükümet, öteki AB devletleri, ABD ve Latin Amerika’daki sağ eğilimli hükümetlerle birlikte Venezuela’daki darbecilerden yana tutum aldı. Venezuela’nın 1999’dan beri çok sayıda seçimler ve referandumlarla meşruiyet kazanmış demokratik düzeni dış müdahale ve zor yoluyla sona erdirilecek.
ABD kendi ”arka bahçesi”ni yeniden zaptetmek istiyor. Yıllardır Venezuela halkının Birleşik Devletler emperyalizminin diktesinden özgür ve bağımsız olarak kendi yolunu belirleme iradesini kırmaya çalışıyor. Darbe ve suikast girişimleri, istikrarsızlaştırma, yaptırımlar ve dezinformasyonla bugüne dek istediği rejim değişikliğini gerçekleştiremedi. Şimdi bir iç savaş kışkırtıyor ve açıkça askeri bir işgalle tehdit ediyor. Durum yakıcı şekilde tehlikelidir ve daha şimdiden çok sayıda can kaybına yol açmaktadır.
Venezuela’daki sorun, bizi kandırmaya çalıştıkları gibi, demokrasi ve insan hakları sorunu değildir; aksine dünyanın en zengin petrol ülkelerinden biri üzerinde güç ve nüfuz sağlama sorunudur. Kuşkusuz Venezuela büyük ekonomik problemlerle karşı karşıyadır. Bunlar ABD’nin boykot önlemleri ve öteki dış saldırılar tarafından oluşmuştur; fakat Maduro hükümetinin yanlış kararlarının da bir sonucudur. Çözümleri Venezuela halkı bulmalıdır. Venezuela Komünist Partisi ve diğer ilerici güçler kendi önerilerini zaten sunmaktadır.

MADURO İLE DAYANIŞMA

Venezuela hükümetine karşı yürütülen kampanya 1973’te Şili’deki darbeyi anımsatıyor. O zaman da ABD tarafından ekonomik bir kriz kışkırtılmış; bu, daha sonra ordunun darbesi ve seçilmiş sosyalist başkan Allende’nin öldürülmesine bahane edilmişti.
Bu durum bütün demokratlardan savaş kışkırtıcılarını ve darbecileri engellemeyi ve bolivarcı başkan Nicolas Maduro’nun meşru hükümetini desteklemeyi talep etmektedir.
DKP sağcılar ve emperyalist güçler tarafından organize edilen darbeye karşı herkesi protestoları yüksek sesle haykırmaya ve sokağa taşımaya ve Venezuela halkı ve onun başkanıyla dayanışma eylemleri örgütlemeye çağırıyor.
Biz federal hükümetten, Venezuela’nın seçimlere ve halk katılımına dayanan demokratik yapılanmasına saygılı olmasını ve Nicolas Maduro hükümetini desteklemesini istiyoruz.

VENEZUELA KOMÜNİST PARTİSİ İLE DAYANIŞMA

Venezuela’da 20 yıldan beridir seçilmiş ve hep yeniden onaylanmış olan, önce Hugo Chavez ve şimdi Nicolas Maduro tarafından yönetilen hükümete karşı tekrar bir darbe tezgahlanmasından ötürü Alman Komünist Partisi (DKP), ülkenin ilerici güçleriyle dayanışma içinde olduğunu vurgular.
Bu çerçevede, DKP, Venezuela Komünist Partisi’nden (PCV) yoldaşlarla dayanışmaya özel önem verir. Venezuela Komünist Partisi çoktandır sağcı grupların ve büyük toprak sahiplerinin hedefi durumundadır; çünkü o özgür bir Venezuela için en kararlı biçimde mücadele ediyor ve o, yalnızca toplumsal sorunun sosyalizm tarafından çözüleceğini bilmekle kalmıyor, aynı zamanda bu bilinci kitleler arasında da yayıyor.
Yoldaşlarımız tehlikedeler ve şimdi bizim politik olduğu kadar, maddi yardımımıza da ihtiyaç duymaktadırlar. Üyelerimizi ve dostlarımızı Venezuela Komünist Partisi’nin çalışmalarını DKP’nin Venezuela Dayanışma Fonu’na bağışta bulunarak desteklemeye çağırıyoruz.

Bağış Kampanyası Hesabı:

Spendenkonto DKP-Parteivorstand, GLS-Bank,
BIC: GENODEM1GLS, IBAN: DE63 4306 0967 4002 4875 01
Verwendungszweck: Solidarität mit der PCV!

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …