Home / Güncel / Seyfo soykırımının 104. Yılında Zürich’te düzenlenen Süryani Anması’na sunulan KKP Mesajı

Seyfo soykırımının 104. Yılında Zürich’te düzenlenen Süryani Anması’na sunulan KKP Mesajı

Saygıdeğer misafirler, sevgili konuklar,

Tur Abdin’in Sevgili Evlatları

Sizleri Kürdistan Komünist Partisi adına saygı ve sevgiyle selamlıyoruz!

Seyfo [Kılıç] senesi 1915’te ve devam eden yıllarda katliama uğramış, ocağı söndürülmüş, soyu kurutulmuş halklardan özür dilemek en başta TC devletinin ve soykırım suçuna ortak olanların torunlarının sorumluluğudur. Jenoside ”dur” demek insanlık görevidir. Süryani, Ermeni, Rum, Yezidi, Kürt, Alevi soykırımlarından hesap sormak boynumuzun borcudur.

İşgal edilmiş ülkemiz eskiden beri üzerinde yaşayan değişik Halklar, Dinler ve Dillerin cehennemidir. Bu cehennem ateşi hala kültürleri yakmaya devam ediyor.

Dili, dini, yaşam hakkı elinden alınan Süryaniler İlklerin Milletidir, dilleri ilk Ayinlerin dilidir.

Sevgili konuklar

Ülkemiz Kürdistan’da ve Türkiye’nin bir çok İl’inde ne çok Süryani, Keldani, Ermeni, Pontuslu, Alevi-Kızılbaş kıyımı yaşandı. Yaşanıyor…

Talancı ve işgalci güçler öldürdüklerinin mallarını mülklerini yağmaladılar. Aynı işgalci güç daha dün Afrin’i işgal etti; şimdi de adına ”Pençe Harekatı” dedikleri bir saldırıyla ülkemizin Güney parçasını işgal ediyor.

Dili olsa da anlatsa Dersim, Ağrı, Zilan , Koçgiri. Dili olsa da anlatsa toprak ana Cizre’de, Sur’da diri diri yakılan gençlerimizi, Kürdistan’daki toplu mezarları. Anlatsa idam sehpaları Şeyh Said’i, Seyit Rıza’yı, ülkemiz Kürdistan’da ve Türkiye’de yaşanılan işgal, ilhak ve hak gasplarını…

Sevgili dostlar

Yükselerek artan faşist terör, yayılmacı Emperyalist hevesler, imha ve kültürel kırım başta biz komünistlere, kadın örgütlerine, sosyalistlere ve demokrasi güçlerine kaçınılmaz olarak devrim şiarını daha gür haykırmayı, direnişi yükseltmeyi omuzumuza tarihi bir görev olarak yüklemektedir.

Biz Kürdistanlı koministler içinden geçtiğimiz zor ve bunalımlı dönemi özgürlüğe, umuda, barışa insanca bir yaşama dönüştürmenin direne direne ve dayanışma ile gerçekleşeceğinden eminiz. Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini daha da yükselterek halkların özgürlük dolu şafaklarını kazanacağımızın bilincindeyiz.

Soykırım kayıplarımızı saygıyla anarken hepinizi sevgiyle, dostlukla, yoldaşça selamlıyoruz.

Bütün halklar ve yaşayan diller özgürleşerek bir ırmağın farklı kolları gibi birbirini besleyen nehirlere dönüşmelidir.

Mücadele, dostluk, dayanışma ile kalın.

15.06.2019

PARTİYA KOMİNİSTA KURDİSTAN (KKP)
İsviçre Örgütü

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …