Home / Güncel / KKP Genel Sekreteri Kasim Hesînkar: Türk devletinin Rojava’yı işgal ve ilhak etme hevesini boşa çıkaralım!

KKP Genel Sekreteri Kasim Hesînkar: Türk devletinin Rojava’yı işgal ve ilhak etme hevesini boşa çıkaralım!

Türk devletinin Rojava’yı işgal ve ilhak etme hevesini boşa çıkaralım !

Sömürgeci faşist Türk rejiminin başı T. Erdoğan Ağustos ayının başında yaptığı açıklamayla,”Ağustos ayı T.C. için zaferlerle dolu bir aydır, bu Ağustos’ta da yeni zaferler kazanacağız” dedi. İşgalci TC devleti geçen sene Efrîn’i ilhak ederek kendisine bağladığı gibi bu gün de Rojavayê Kurdistan’ın boydan boya işgalinin hazırlığını yapıyor. Aynı zamanda savas uçaklarıyla her gün Başurê Kurdistan’ı bombalatarak güneyli halkımızı katlediyor. Sömürgeci işgal ve ilhak politikasını Rojava’dan başlıyarak Kerkuk ve Musul’a kadar yaymak ve bu fetih politikası ile T.C’ye ihak edilen Kürdistan illeri sayısını artırmak istiyor.

Sömürgeci TC devletinin mevcut faşist hükümeti bunları yaparken öteki bütün Türk burjuva partilerinin ‘’milli’’ meselelerde mutabakat halinde davranma ‘’töre’’si dışına çıkamayacaklarını gayet iyi biliyor.

Ulusal demokratik parti ve güçlerimiz, her ulus gibi, halkımızın da kendi ülkemizde hür ve bağımsız bir devlet biçiminde dünya devletler ailesi içinde onurlu yerini alması talebini başa alarak ulusal demokratik birliğini zaman kaybetmeden tesise girişmelidir. Bu, bir Ulusal Meclis, Ulusal Cephe ya da Ulusal Kongre biçiminde olabilir.

Sömürgeci Türk, Fars, Arap devletlerinden tamamen bağımsız kendi kurumlarımızı yaratamadığımız, ulusal birlikten uzaklaştığımız sürece adeta Kurdistan’ın ‘’yeniden yeniden isgali’’ne davetiye çıkarıyoruz

Sömürgeci devletlerle ve onların müttefikliğini kaybetmeyi yararlı bulmayan öteki emperyalist dostlarıyla yapılan kulis siyasetiyle hiç bir yere varılamaz. Partilerimiz, Rûispîlerimiz, liderlerimiz ulusal demokratik hakkımız olan devlet kurma ve Özgür ve Bağımsız Kürdistan’da kendi kendimizi yönetme taleplerimizi geriye çektikçe sömürgeci devletler Kurdistan’a ‘’mükerrer fetih’’ seferlerini artırıyorlar.

Başta Başurê Kurdistan ve Rojavayê Kurdistan olmak üzere sömürgeci zincirlerin çatlatıldığı ve az çok özgürleşme sağlanıldığı bütün bölgelerimizde elde ettiğimiz kazanımlarımızı korumanın ve giderek tam bağımsızlıkla taçlandırmanın yolu ulusal demokratik birliğimizi kurmak ve gözetmekten geçiyor.

Türk devletinin TC sınırları haricindeki Kürdistan bölgelerini feth ve ilhak etme hevesi Kürdistan siyasetinin birleşik bir ulusal önderlik yaratamamış olmasından güç almaktadır. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Pençe, Güvenli Bölge gibi değişik adlar altında Rojava ve Başur’a yapılan saldırılar hep bu zayıflığımızı hesaba katarak yapılmaktadır.

Türk devletinin Rojava ve Başur üzerindeki emelleri ve saldırıları ciddi tehlikedir. Rojava’nın ilhak edilmesi ve topraklarına Arap ve diğer unsurların yerleştirilmesi Kürt milleti ve Kürdistan için telafisi zor bir kayıp olacaktır.

‘’Güvenli bölge’’ palavrası bu emperyalist niyeti gizlemeye ve Kürdistan pastasını tekrar paylaşma, yani tamamen Türk tabağına alma tasarısını meşrulaştırmaya yarayan bir demagojiden başka bir şey değildir.

Türk devletinin bu hevesi kursağında bırakılmalıdır. Bunun için herşeyden önce kararlı olmak ve tam seferberlik gerekmektedir.

28 08 2019

Partîya Komunîsta Kurdîstan

KKP

Genel Sekreteri

Kasim Hesînkar

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …