Home / Uncategorized @tr / TÜRK EMPERYALİZMİNİN ROJAVAYÊ KURDİSTAN’I YUTMASINA HAYIR!

TÜRK EMPERYALİZMİNİN ROJAVAYÊ KURDİSTAN’I YUTMASINA HAYIR!

Sömürgeci Türk devleti Güneybatı Kürdistan’ı ilhak hazırlıklarında son aşamaya geldi. Faşist Erdoğan BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada milyonlarca Suriyeli mülteciyi işgal edeceği bölgelere yerleştireceğini, bunun için bölgede etnik temizlik yapacağını, köyler – şehirler kuracağını ve bunların güvenliklerini sağlayacağını açıkça dünyaya ilan etti. Her gün ‘‘Bir gece ansızın gelebiliriz’’ diye tehditler savuruyor. Türk emperyalizmi başka emperyalistlerden gelebilecek itirazları etkisiz hale getirmek için yoğun diplomatik – psikolojik baskı politikası yürütüyor. Türk medyası savaş tamtamları çalıyor. İşgal, ilhak, fetih, sefer, zafer sözleri havada uçuşuyor.

ABD başkanı Trump son açıklamasıyla Türk saldırısına yeşil ışık yaktı. AB, Rusya, İran, TC’nin ‘’teröre karşı kendini savunma hakkı’’ olduğu şeklindeki açıklamalarla aynı tutumu takınıyor. TC devletinin bellibaşlı partileri nüans farklılıklarıyla işgal saldırısının arkasında duruyor. Kukla Türk parlamentosu iktidarı – muhalefetiyle Irak ve Suriye’ye yönelik ‘‘sınır ötesi harekat tezkeresi’’nin süresini bir yıl daha uzatıyor.

TC devletinin Rojava’yı ilhak etme, milyonlarca Kürd’ü yurtlarından zorla çıkararak ‘‘etnik temizlik’’ yapma ve yerlerine cihatçıları yerleştirme girişimleri kabul edilemez. Bu, hem uluslararası hukuka, hem insan haklarına hem de halkımızın varlığına karşı işlenecek bir cinayettir.

Halkımız bu saldırıya karşı direnecektir. Dünya halklarını bu emperyalist saldırıya karşı durmaya ve halkımızla dayanışmaya çağırıyoruz.

Yiğit Kürt halkı

Gün, parçalanmış yurdumuzun ve halkımızın Rojava’da yaşayan kesimine karşı planlanan alçak işgal ve ilhak girişimine karşı tek vücut halinde ayağa kalkma günüdür.

Türk emperyalistlerinin heveslerini kursaklarında bırakmak;

Yurdumuzun ağır tehdit altındaki bu parçasını savunmak;

Milyonlarca Kürd’ü yurtlarından ‘’temizleyeceklerini’’ açıkça bağıran Türk emperyalizminin kanlı dişlerini kırmak için:

Kürdistan’ın bütün parçalarında,

Sömürgeci Türk, Arap, Fars devletlerinin her yerinde,

Diaspora’da harekete geçin!

Kürdün işgalcilere karşı tavrını dünyaya duyurun!

Dünyanın vicdanını sarsın!

Kürde ölüm kılıcını kaldıran elleri kırın!

8 Ekim 2019

Partîya Komunîsta Kurdîstan

KKP

MERKEZ KOMITESI

Bölüme ait diğer yazılardan!

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı! BARAN CEM

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı14 yıl önce, 19 ocak 2007 tarihinde Hrant Dink Agos …