Perşembe , Nisan 25 2024
Home / Güncel / BİR DERİN YARA; ASLA KAPANMAZINDAN: ROBOSKİ

BİR DERİN YARA; ASLA KAPANMAZINDAN: ROBOSKİ

BİR DERİN YARA; ASLA KAPANMAZINDAN:
ROBOSKİ
Bir kara kış günüydü: 28 Aralık 2011 ve gece yarısıydı. 19’u çocuk, tam 35 canımızı uçaklarla bombaladılar. Paramparça olmuş gençlerimizin bedenleri ile onlarla aynı kaderi paylaşan katırlarının etleri birbrine karıştı. Üstelik “kaçağın” rüşveti de peşin peşin alınmıştı. Bu nedenle “puşt pususu” beklenmemekteydi.Gecenin karanlığını parçalayıp, Ankara’nın tüm engellemelerine rağmen tüm dünyaya yayılan katliam haberi ve sonrasında dışa yansıyan kısıtlı bilgiler bile herkeslere gösterdi ki;
– Yeni bir Kürt katliamı Ankara’nın karanlık dehlizlerinde aylardır planlanmaktaymış. Bu amaçla özel ajanlar özel görevlerini aylardan beri ifa etmekteymişler.
-O gece insansız hava araçları ha bire Ankara’ya yeni yeni görüntüler alıp yollamaktaymış.
– Açık görüntülerin açıkca bir grup gencin “kaçaktan” dönmekte olduğunu göstermesine, görüntüleri inceleyenlerin “Bunlar mazot taşıyan köylüler” diye yukardakileri bilgilendirmelerine rağmen Ankara hiç teredüt etmemiş. -Yerel birimlerine sorma gereği bile duymayan MGK (Milli Güvenlik Kurulu aynı akşam ve aynı saatlerde toplantı halinde) “VURUN” kararını zamanın başbakanının ağzından ilgililerine ulaştırmış.
Bu kısa özetlemeden de anlaşalıbileceği gibi; katlıam kararı verenler ayan beyan ortada. Katliam emrini alanlar ve uygulayanlar herkesin malumu. Hangi pilotların hangi uçakları kullandıkları da biliniyor.
Planlayarak, en ince ayrıntısına kadar tasarlayarak, “en iyi Kürt ölü Kürt” diyerek, Kürdistan ve Türkiye kamu vijdanını hiçe sayarak, insanlığın tepkisinden çekinmeyerek 35 gencimizi katlettiler. Cezasının otuz beş kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmak olduğunu bile bile…İnsanlık suçu işlendiği biline biline… Bile bile katliam yaptılar çünkü; katliamcılar öyle büyük bir Kürt korkusu içerisindeler ki, ecellerine çare arıyorlar. Geçici nefes alışlara razılar. Günü kurtarma telaşındalar. Yarınlarını garentide göremiyorlar. Ayakları kaydığı an dünyalarının başlarına yıkılacağını biliyorlar. Korkudan korku imparatorluğu kuruyorlar. Çünkü ölümlerinin Kürtlerin eliyle olacağını çok iyi biliyorlar.
Zilan ve Dersim derelerini, Halepçe ve Roboskileri ve diğer tüm yaşanmış katliamları unutmayacağız; unutturmayacağız. Taa ki hesabı sorulana kadar…Zalimler eninde sonunda zulümlerinde boğulacaklardır. Halkımız sömürge zincirlerini er geç kıracaktır.
Partiya Kominista Kürdistan
KKP

Merkez Komitesi
27.12.2019

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …