Home / Güncel / HAK VERİLMEZ ALINIR!!! Serhat Arosya

HAK VERİLMEZ ALINIR!!! Serhat Arosya

İşçilere, Emekçilere ve Orta Ölçekli Serbest Meslek Sahiplerine Çağrımızdır!

HAK VERİLMEZ ALINIR !!
Dünyanın bütün renklerine, kültürlerine, inançlarına kucak açan, Doğa , Yaşam , Kadın ve Çocuk duyarlılıkları olan; Ekolojik Yaşamın, Barışın, Hoşgörünün , Kültür ve Sanatın en önemli dönemeçlerinde olduğumuzun bilincinde davranıyoruz. Bu sorumluluk gereği olarak tam zamanı’dır “imkansızlığı imkanlı kılmak mümkündür” (Che’nin sözüyle.)
Kapitalizmin tarihi fiziki sınırları görünmeye başlandı ve Sosyalizm yolun başındadır. Kapitalist sistemdeki kriz derinleşerek büyümektedir. Doğa üzerindeki aşırı sömürü, talanın ve tahribatın yaratmış olduğu durum doğa tarafından ters tepki vermektedir.
Bu da toplumda gözlemlenen bu haklı kaygı ve tedirginliklere günlük politik kaygılarla yapılan ajitasyon ve politik söylemler de etkide bulunmaktadır. Elbette güncel kaygılar olacaktır ve bu kaygılar ajitasyona ve politik söylemlere de yansıyacaktır; fakat her hassas süreçte olduğu gibi bu hassas süreçte de biçimin öne çıktığı ve düşünceye yön verdiği gerçeğini unutmamamız gerekiyor.
Korona salgını ve Korona virüsünün bu çaplı bir pandemiye neden olmasının önünü açan kapitalist, emperyalist sistemin kendisidir. Ona karşı mücadeleyi yükseltmek de insanlığın ve doğanın kurtuluşu için bir görev sayılmalıdır.
Dolaysıyla dünyanın her tarafında insan hayatını felç etmekle kalmamış yoğun biçimde insan kitlelerinin kendilerini korumak için eve kapanmaları zorunlu bir hal aldı. Bu çaplı pandemiyi artan oranda günlük hayat’ta yayılmaması için orta ölçekli işletmeler, serbest meslek sahipleri bu alanda olanlar kepenklerini indirdiler. Yığınlar; işçi, emekçiler hak kaybına uğrayanların tümü taleplerini yükseltmelidirler.
⁃ İşçiler, emekçiler ve orta ölçekli işletmeler mağdurlar!
⁃ Bu mağduriyetlerin kredi imkanlarıyla maddi destek sağlanmak suretiyle giderilmelidir!
⁃ Dev ve orta ölçekli işverenlere kısa iş vardiyasına sağlanan % 100 yüz pirim ödemesiyle aynı ölçekte işçi ve emekçi yığınlarına % 100 yüz destek sağlanmalıdır.
⁃ İşçi ve emekçiler Sendikalarla el ele bu talepleri yükseltelim.
⁃ Eyaletlerde mağdurlara ayrılan fonlara başvuru hakkınızı kullanın.
⁃ Hak verilmez alınır şiarıyla sesimizi yükseltelim.

Serhat Arosya

Anti Korona Avrupa Kordinasyon Üyesi

01.04.2020

Bölüme ait diğer yazılardan!

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! KKP İsviçre Örgütü

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! Gece Tertip Komitesine,İnsanlığın geleceği …