Home / Güncel / DENİZ, HÜSEYİN, YUSUF!

DENİZ, HÜSEYİN, YUSUF!

DENİZ, HÜSEYİN, YUSUF
Onlar Deniz, Hüseyin ve Yusuf’tular. Kopmaz bağlarla birbirlerine bağlı üç devrim neferiydiler. Uzlaşmazlığı seçtiler. Silah kuşandılar. Daha hayatlarının baharındaydılar. Tarih yazdılar. Tarih oldular. Erken aramızdan ayrıldılar. Unutulmazlara katıldılar. Her yanı Deniz, İnan ve Yusuf’larla doldurdular. Bir uzun koşuya çıkmışlardı. Tıpkı otomatik silahların namlularından aynı anda fırlamış mermiler gibiydiler. Korku saldılar devletlu kafalara. O korkak sermayedarları tir tir titrettiler. Kahrolsun emperyalizm demekle yetinmediler; Altıncı filo askerlerini denize döktüler.
Sinan Cemgil vardı yanlarında. Teslim Töre sırtlarını yasladıkları dağlarıydı onların. Reş (Avni GÖKOĞLU) mayınlı sınırlarda öncüleriydi. Ömer Ayna ile kardeş ve yoldaş olmuşlardı. Mahir Çayan ve yoldaşları Kızıldere’de onlar için can verdiler. O genç yaşlarında umut oldukları halkın yüzünü kara çıkartmadılar: Sonuna kadar, ölene kadar davayı sahiplendiler. Af dilemediler düşmanlarından. Boyun eğmediler faşist cellatlara. Yüreklice yürüdüler idam sehpasına. Sesleri sanılandan çok daha gürdü. Zindan duvarlarını yıkıp yağlı urganları kopardılar. Milyonlara ulaştılar. Gönülleri fetettiler. Ölümsüzlüğü ölümleriyle hak ettiler.
Deniz, Yusuf ve Hüseyin bizim ( Kürdistan Komünist Partililerin) yoldaşlarımızdırlar. Onur üyemizdirler. Onlara onur üyeliğini ilk Kongremiz verdi. Çünkü ortak irademiz, ortak geçmişimizi bilerek karar aldı. Çünkü Hüseyin İnan’ın başını çektiği THKO’su, TİP’ten ve MDD hareketinden ayrılan devrimcilerle DEV/KURD’luların ( Avni Gökoğlu, Ömer Ayna ve Zerruk Vakıfahmetoğlu) ittifakı sonucu kurulmuştu. Biz KKP olarak bu geleneğin THKO /MB ve TKEP sürecinde kendimizi var ettik. O nedenle emanet devraldığımız gerçeğini asla unutmadık. Yoldaşlarımızın mücadele kararlılığı, dava adamlığı, gençlik heyacanları, amasız fakatsız davaya adanmışlıkları ve o kısa ömürlerine sığdırdıkları tüm değerleri örgütsel genlerimizde yaşamaya devam ediyor.
Bu altı mayısta , yoldaşlarımızın elimizden zorla koparıldığı bu yıl dönümünde bir kere daha vurgulanması gerekiyor: Koçgiri’den başlayıp otuz sekiz Dersim soykırımına kadar halkımıza kan kusturan İttihat Terakki artıkları ve Teşkilatı Mahsusa katilleri hala iş başındalar. Mezar taşlarımıza saldırıyorlar hala. Üç devrim neferimizin; Deniz, Hüseyin ve Yusuf’umuzun altı mayısta yan yana mezarlara gömülmesini engelleyenler yine mesailerini sürdürüyorlar. Analarımızı mezar nöbeti tumak zorunda bırakıyorlar. Çünkü biz iyi biliriz: TC, dünyadaki NEBBAŞ sıralamasında hep en öndedir. Mustafa Suphileri Karadenizin karanlık sularına gömerek başladılar Nebbaşlığa. Şeyh Said ve arkadaşlarının, Seyid Rıza ve arkadaşlarının değil yalnızca, onbinlerce ulusal mücadele kahramanının da ölülerini çaldılar.
Hatırlatırız: İşte bu katillerin, işte bu NEBBAŞLARIN, işte bu Teşkilatı Mahsusa artıklarının önemli bir kısmı Denizler asılsın diye oy kullandılar. Ve bu yüzsüzle her 6 Mayısta yoldaşlarımıza sahiplenmeye kalkıyorlar. Kimileri onları pazarlarının bir parçası, kimileri yüzsüz siyasetlerinin dolgu malzemesi yapmaya kalkıyorlar.
Denizler, Mahirler, İbolar ve Mazlumlar Nebbaşların bogazından geçmeyecek kadar büyüktürler. Bu asla unutulmasın.
Doğru bildiği yoldan geri dönmeyenlere selam olsun.

Partiya Komunist a Kürdistan
KKP Sözcüsü
Kemal Bilget
6 Mayıs 2020

Bölüme ait diğer yazılardan!

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! KKP İsviçre Örgütü

SEVGİLİ PARTİZANLI YOLDAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, GECENİZİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA KOMÜNİST RUHLA SELAMLIYORUZ! Gece Tertip Komitesine,İnsanlığın geleceği …