Home / Güncel / İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR!

İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR!

İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR!
Sömürgeci, işgalci faşist TC devleti, bölgede savaş  tamtamlarını yeniden devreye sokmaya hazırlanıyor.
Emperyal çıkarları için başta halkımızı ve bölge halklarını sindirmeyi hedefliyor.
Faşist Türk ordusuna, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon ve işgal için AKP,  MHP ve İYİ PARTİNİN oylarıyla savaş tezkeresi 2 yıl  daha uzatıldı.
AKP-MHP faşist iktidarı, savaş tezkeresini yeniden Türkiye büyük millet meclisinin gündemine getirerek onaylattı. 2012 yılından beri her türlü savaş tezkeresine onay veren CHP bu kez HDP ile birlikte hayır oyu kullandı. Yıllardır TBMM savaşın onay merkezi haline getirildi. TBMM artimetiği savaş yetkisini alacak çoğunluğa sahiptir. Göstermelik oylama ile savaş yetkisini 2 yıllığına daha uzatan faşist TC hükümeti, başta Kürdistan da yaşayan halklar olmak üzere tüm bölge halklarına yeniden  saldıracaktır. Sömürgeci ve işgalci TC devleti, Kürdistan’daki işgali kalıcılaştırıp, işgal bölgelerini daha da genişletmek istiyor. Bu planını “meşruhlaştırmak” için oynanan, savaş tezkeresinin Meclis’in onayına sunulması ve onaylanması tiyatrosu Kürdistan ve bölge halklarına daha fazla kan, gözyaşı ve yıkım demektir.
Savaş ve işgal tezkeresi, Başur ve Rojava Kürdistanı halklarının evlerinin başlarına yıkmak ve oluk oluk kan dökmek demektir. Savaş tezkeresi, başta halkımız’ın kazanımları olmak üzere, tüm bölge haklarının sahip olduğu bütün insani ve maddi kaynakların imha etme anlamına gelmektedir. Savaş tezkeresi doğayı tahrip etmek demektir… savaş tezkeresi yoksulluk, açlık, gözyaşı ve göç demektir… Savaş tezkeresi kadına karşı şiddet, erkek egemen zihniyeti tahakümünün katlanması demektir…
Kısaca bu tezkere, Kürt ve Kürdistan düşmanlığının tezkeresidir. Her gün Güney Kürdistan’ı bombardıman altında tutan faşist Türk devleti, PKK Gerillarına ve sivil halkımıza karşı da kimyasal gaz kullanmaktadır. Savaş kuralarını tanımayan faşist devlet, her gün yeni bir savaş suçu işlemektedir.
Her geçen gün Türkiye ekonomisinde ki kriz  derinleşmekte ve dibe vurmaya doğru hızla kötüleşmektedir. Ekonomik ve siyasi krizler karşısında aciz duruma düşen faşist Erdoğan rejimi, savaş tezkeresiyle kıyım saldırılarını daha da derinleştirecektir.
 Savaş tezkeresi ile faşist TC devleti,  Erdoğan-Bahçeli rejimi terör örgütlerine; ÖSO’ya, İŞİDE’e ve El Nusra’ya nefes aldırmak istemektedir. Savaş tezkeresi onların daha fazla kadın, yaşlı ve çocukları öldürebilme tezkeresidir.
Savaş tezkeresi, toplumsal desteğini her geçen gün kaybeden faşist AKP-MHP iktidarının, gelecek seçim kampanyası için halkını manipüle ederek, kendine ve küçük ortağına oy desteği sağlama  çabasıdır.
Faşist AKP-MHP iktidarı 2023 hedefleri için halk çocuklarının kanları üzerinden politikalarını bu şekilde devşirmeye devam ediyorlar.
Partiya Komunista Kurdistan -KKP olarak, halkımıza ve Türkiye halklarına çağrımızdır; savaş tezkeresine karşı ortak tutum alalım; halkımızla ve bölge halkları ile birlikte birleşik devrimci mücadeleyi yükseltelim.
Yaşasın halkımızın savaş tezkeresine karşı devrimci mücadelesi!
PARTİYA KOMİNSÎT A KURDISTAN (KKP)

Merkez Komitesi

27 Ekim 2021

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …