Home / Güncel / BİR DAHA EKSİLDİK! KEMAL BİLGET

BİR DAHA EKSİLDİK! KEMAL BİLGET

BİR DAHA EKSİLDİK!

Bugün öğrendim; kanser illeti bir yoldaşımızı daha hayattan ve bizden koparmış. Kadir Aslan yoldaşımızı kaybetmişiz. Bir kişi daha eksilmişiz. Tüm yoldaşlarımın başı sağolsun. Sevgili Kadir’in eşine, çocuğuna ve tüm akrabalarına tüm yoldaşlarım adına sabırlar diliyorum.

Adıyaman/ Besni’dendi Kadir yoldaşımız. Daha çocukken ve 1970‘li yılların sonlarında bizimle ve devrimci düşünceyleyle tanışmıştı o. Örgütlü mücadeleye katılabilecek yaşta değilken daha 12 Eylül faşist darbesi olunca, Kadir devrimci abilerine, amcalarına ve yoldaşlarına ulaşma şansını yitirmiştir. Kendi anlatımıyla, daha ilk gençlik yıllarında, daha onbeş- onaltı yaşlarındayken çalmadık kapı bırakmamış. Yoldaşlarını aramış. Ama o darbe koşullarınd, 12 Eylülün karanlık günlerinde kimseler Kadir’e aracılık etmemiş. Çocuk saymışlar kendisini. Yine kendisinin anlatımına göre onyedi/ onsekizinde askere götürülme korkuları yaşamaya başlamış.

Askere götürülme korkusu, yoldaşlarını bulma umudu ve karnını kendi emeğiyle doyurma arayışı onu, sonu belirsiz bir serüvene sürüklemiş. Bir derme çatma lastik botla ve daha onyedisinde EGE’nin dalgalı sularına atmış kendisini. Askeri tatbikatın içerisine düşmüş. Bir ada koyuna ulaşmayı başarmış tek başına. Adalar arası kaçak yolculuklar ardından Atina’lı olmuş. Ve ölünceye kadar sürdü bu Atinalılık.

Bizim gelenekten yolu Atina’ya düşenler bilir ve tanırlar Kadir Aslan yoldaşımızı. O, oralarda inşaat işçisidir, butik işletmecisidir, kahvecidir…Yani ekmeğini bileğinin hakkıyla kazanmaktadır. Avrupa’daki, Türkiye ve Kürdistandaki yoldaşlarıyla bağlar kurmanın yollarını bulmuştur. Ege‘yi aşmak zorunda kalanlara ev sahipliği yaptığının tanıkları çoktur. Evini, ekmeğini ve parasını yoldaşlarıyla paylaşmayı örgütlü mücadele düzeyine de çıkarmıştı.

Ne yazıkki örgütlü yaşamını uzun zaman yaşayamadı. Sağlığı buna izin vermedi. Onu tanıyan herkesler, “granit kaya gibi sağlam fiziki ve iradi yapısıyla yense yense Kadir bu kanser illetini yener” dediler ama, o daha ellisine varmadan o illet yoldaşımızı bizlerden ayırdı, alıp götürdü.

Toprağın bol olsun sevgili Kadir. Gözün de arkada kalmasın. Yoldaşların ve Partin  Partiya Komünist a Kurdistan (KKP)ulusal ve toplumsal kurtuluş kavgasına kıskançca sahip çıkmayı sürdürüyorlar.

Tüm yoldaşlarının ve sevenlerinin başı sağolsun.

PARTİYA KOMÜNIST A KURDISTAN (KKP)

SÖZCÜSÜ

KEMAL BİLGET

07 Kasım 2021

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …