Perşembe , Nisan 25 2024
Home / Güncel / Güney Kürdistan‘daki İŞİD Saldırıları Sömürgeci Güçlerden Bağımsız Değildir!

Güney Kürdistan‘daki İŞİD Saldırıları Sömürgeci Güçlerden Bağımsız Değildir!

Üç şehidin annesi Beyan Osman, “Kürdistan için üç  oğlum şehit düştü. Onlarla gurur duyuyorum. Başkan Barzani imdadımıza yetişmeli” dedi.

Güney Kürdistan‘daki İŞİD Saldırıları Sömürgeci Güçlerden Bağımsız Değildir!

Son zamanlarda, sömürgeci Devlet ve karanlık güçlerin maşası Cihadist İŞİD canileri Başur Kürdistan‘ın da Peşmerge ve  halkımıza yönelik saldırılarını arttırdı. 28 Kasım dan bu yana gerçekleşen saldırılar da 17 Peşmerge ve 3 sivil yurttaşımız katledildi. Sivil ve Peşmerge güçlerinden 7 kişi de yaralandı. Partiya Komünist a Kurdistan (KKP) olarak hayatını kaybeden Peşmerge ve sivil yurttaşlarımızı minnetle anıyor ve hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kürdistan halklarımızın başı sağolsun…

Acımız ve ödenen bedeller büyük. Kayıplarımız her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Ülkemiz Kürdistan‘ı parçalayan sömürgeci devletlerin yüz yıldan fazaladır süren katliam ve soykırımları yetmezmiş gibi bir de Cihadist, faşist, ırkçı karanlık Paramiliter güçler halkımızı hedef alıyor ve kanımızı döküyor. Pers, Arap ve Türk ırkçı faşist devletleri resmi güçlerini devreye sokarak yaptıkları zulümlerle hiç bir zaman yetinmediler. Çoğu zaman çeşitli isimler altında örgütledikleri karanlık, katliamcı çeteleri de kullandılar. Hizibu-Kontara, Turancı Bozkurtlar, İŞİD, Haşdi Şabi vb. vb. 

Sömürgeci devletlerin ortaklaştıkları tek nokta; Kürt halkının kazanımlarının engellenmesi ve erişilmiş olanların yok edilmesidir. Mesele, Kürt halkının kazanımları ise aralarındaki bütün çatışmaları erteleyip ve Kürt halkına karşı ortaklaşarak her tür düşmanlığı yapıyorlar. Bunun tarihte çokça örneği yaşandı. En son da, „bağımsızlık referandumun”daki tutumları hafızalarımız da tap taze olarak duruyor.

Tam da Irak merkezi Devlet yapısının, kısa süre önce yapılan  seçimler sonrası içine düştüğü çalkantılı kriz sonrası, nisbeten güvenlik ve istikrarın olduğu Kürdistan bölgesine yönelik bu saldırılar tesadüfi değildir. Bütün parçalanmışlığına rağmen, Bağdat Parlementosun‘daki Kürdistan grubu önemli bir güç olarak yeniden temsil edilme hakkı kazandı. Buna karşın Arap ve Şii gruplar içerisinde önemli güç kaymaları yaşandı ve bunun sonucunda hala bir hükümet kurulabilmiş değil. Sömürgeci bütün devletlerin, Bağdat‘ta yaşanan bu zaaflı durumdan faydalanmasın diye özerk Kürdistan bölgesinin içini karıştırmayı amaçladıkları çok açık görülüyor. Talabani ailesi içinde çatışma, PKK–PDK arası bir savaşı kışkırtma, Şengal ve Maxmur‘a yönellik TC‘nin hava saldırıları ve şimdi de İŞİD cinayet şebekesinin devreye sokulması, bütün bunlar, Kürdistan‘ı parçalayan dört sömürgeci Devlet ve onların ortaklarının karanlık planlarından bağımsız düşünülemez.

KKP olarak, başta Kürdistan Bölgesel Yönetimi olmak üzere bütün Kürdistani Yurtsever-Ulusal parti ve kurumlarımızı bu gerçekliklerden hareket ederek, kışkırtma ve provokasyonları boşa çıkartmak için ulusal sorumluluklarına uygun davranmaya çağırıyoruz. Yüzlerce yıllık deneyimimiz bizlere göstermiştir ki, hiçbir sömürgeci güce dayanarak kalıcı başarılar elde edilemedi, gelecekte de elde edilemez. Bütün sömürgeci devletlere ve onların maşası İŞİD gibi kiralık katillere karşı, başta güvenlik birimleri olmak üzere tüm askeri, siyasi, diplomatik,  ekonomik ve kültürel kurumlarımızı ulusal-yurtsever bir ruhla, birliği öne çıkarmaya, güçlerini birleştirmeye ve buna uygun davranmaya davet ediyoruz. Halklarımız‘ın kazanımlarının ve geleceğinin tek garantisi budur.

Kahrolsun Sömürgecilik!

Yaşasın Bağımsız Birleşik Sosyalist Kürdistan!

Partiya Komünist a Kurdistan

KKP

Merkez Komitesi Sekreteri

Xalil Hazar

04 Aralık 2021

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …