Home / Güncel / ALMAN KOMÜNİST PARTİSİ (DKP) Genel Başkanı PATRİK KÖBELE!

ALMAN KOMÜNİST PARTİSİ (DKP) Genel Başkanı PATRİK KÖBELE!

ALMAN KOMÜNİST PARTİSİ (DKP) Genel Başkanı PATRİK KÖBELE, DONBASS’taki iki halk cumhuriyetinin RUSYA tarafından tanınmasını ve RUSYA FEDERASYONU ile yapılan anlaşmaları şöyle açıklıyor:

“Rusya Federasyonu hükümetinin ve iki Halk Cumhuriyetinin hükümetlerinin mevcut eylemlerinin özel değerlendirmesine bakılmaksızın, mevcut durumun dört ana nedeni olduğu unutulmamalıdır.

BİRİNCİSİ, NATO’nun saldırgan, kelimesi kelimesine doğuya doğru genişlemesinin bir parçası olarak Ukrayna’yı AB ve NATO’ya entegre etme girişimi.

İKİNCİSİ, faşist güçleri içeren ve NATO’nun, AB’nin ve Almanya’nın hoşgörüsüyle, bu rotanın başarısız olma tehdidinde bulunduğu darbe.

ÜÇÜNCÜSÜ, Ukrayna hükümetinin sekiz yıldır Donbass halkına karşı yürüttüğü ve bu rotadan vazgeçtikleri (iç) savaş.

DÖRDÜNCÜSÜ, Ukrayna’nın Minsk anlaşmalarını yedi yıldır boykot etmesi.

Bu noktalar, aynı zamanda çatışmanın bir yangına dönüşme riskini taşımasının da nedenidir. Bu, ABD’nin Rusya’ya karşı ortak tutumuna ek olarak, uzun vadeli bir çatışmada AB, Almanya ve Fransa’dan gelen bağlayıcı güçlerle de ilgilendiği için daha da doğrudur.

Donbass halkının Rus hükümetinin eylemlerini memnuniyetle karşılaması anlaşılabilir. NATO ve ABD’nin yıllardır aktif olarak desteklediği Ukrayna’nın kendilerine yönelik askeri faaliyetlerinin sona ermesi ve 2014 referandumunda kararlaştırdıkları içeriğin hayata geçirilmesi umudunu veriyorlar.

DKP, bu noktada Rusya, Ukrayna ve Donbass’ta NATO, AB ve Ukrayna’nın saldırganlığına karşı verdiği mücadelede örnek teşkil eden komünist partilerle de dayanışmasını ilan ediyor. Onların kavgası, Başkan Putin’in Sovyetler Birliği tarihiyle ilgili yaptığı yanlış açıklamaları da ortaya koyuyor.

Mevcut durumun ancak müzakereler yoluyla etkisiz hale getirilebileceği bize açıktır. Bunun için temel bir ön koşul, Ukrayna hükümetinin Donbass ile eşit koşullarda müzakereleri reddetmekten vazgeçmesi ve Batılı ortaklarının yanı sıra AB ve NATO’nun bu boykot politikasına eşlik etmeyi, desteklemeyi ve talep etmeyi bırakmasıdır.

Bu nedenle federal hükümeti, Rusya Federasyonu’na ve Donbass’taki insanlara karşı bir yaptırım politikasına karşı çıkmaya ve Ukrayna’ya Donbass halk cumhuriyetleriyle eşit koşullarda müzakerelere başlaması için baskı yapmaya çağırıyoruz. Bu aynı zamanda şu anlama gelir: Kiev rejimine siyasi, mali ve askeri destek yok!

Cumhuriyetlerle bu tür müzakereler Minsk II’nin de amacıydı. Bu açıdan Minsk II formatı, şu anda gerekli olan müzakereler için bir model görevi görebilir. Kriz ancak müzakere yoluyla çözülebilir.

Essen, 23 Şubat 2022

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …