Perşembe , Mart 28 2024
Home / Güncel / ABD EMPERYALİZMİ KÜRT KAFASINA ÖDÜL KOYAMAZ!

ABD EMPERYALİZMİ KÜRT KAFASINA ÖDÜL KOYAMAZ!

KKP MK Açıklaması: ABD EMPERYALİZMİ KÜRT KAFASINA ÖDÜL KOYAMAZ!

Yüz yıl önce emperyalist haydutlar ve bölge sömürgeci devletleri tarafından parça parça edilen ülkemiz Kürdistan, sömürgeci boyunduruk ve esaret altındayken barbar emperyalistler ve başta sömürgeci Türk devleti halkımızın ulusal ve sosyal kurtuluş uğruna verdiği mücadeleleri halen ”terörizm, eşkiyalık ve haydutluk” olarak damgalıyor. Kürdistan hükümranı sömürgeciler Emperyalist güçlerin müsamahasından ve her türlü desteğinden güç ve cesaret alarak ülkemiz Kürdistan’ı ”çökertmek” ve onu tarihin bahtsız ülkeler mezarlığına gömmek; Kürt milletini ulussuzlaştırıp na-millet, gayri-millet haline getirmek için yıllardır amansızca saldırıyorlar.

Kerkük’ün İran kuklası Haşdi Şabi ve Irak; Cerabalus, El Bab ve Afrin’in Türk devletince istila ve ilhak edilmesi Amerika, Rusya ve Avrupa’nın dolaylı ya da dolaysız desteğiyle gerçekleşti. Kürt ulusunun ulusal özgürlük ve bağımsızlığı, Kürdistan’ın sömürgecilerin boyunduruğundan kurtulması sözkonusu olduğunda bütün bu güçler bize ”Sakın ha, yapmayın, Ortadoğu’daki dengeler bozulursa fena olur” diyorlar; ama kendileri Ortadoğu’nun bizzat kendilerince konulmuş statükosunu kendi lehlerine değiştirmek için ellerinden gelen her melaneti yapıyorlar.

Ortadoğu’ya yağan bombalar başta Amerika olmak üzere bu emperyalistlerin silah tekelleri tarafından üretiliyor ve satılıyor. Uçaklar, kimyasal silahlar, tanklar, konvansiyonel silahlar, füzeler, İHAlar hepsi onların malları.

Amerika son 30 yılda Ortadoğu’ya doğrudan doğruya iki kere kapsamlıca saldırdı. Birinci ve İkinci Körfez Savaşlarında milyonlarca insan öldürdü. Sayısız ”lokal operasyonlar”a imza attı. Bölgenin en fanatik din devletleri Suudiler ve İsrail’in daimi stratejik ortağı oldu. Yemen, Lübnan, Suriye iç savaşlarını körükledi ve biri sünni, öbürü musevi iki tarih-öncesi bağnaz devletin hamiliğini yaptı; halen de yapıyor.

Amerikan emperyalizmi 150 yıldır dünyanın dört bir tarafında sayısız cürümler işlemiş bir haydut devlettir. Teröristlik sıfatı en çok bu devlete yaraşır. Japonyanın üzerine atom bombaları, Vietnam üzerine napalm bombaları yağdırdıktan bu yana yüzlerce gizli, açık operasyonun, saldırının, askeri darbenin, iç savaşın planlayıcısı ve icracısıdır.

Amerika’nın Kürt ulusal özgürlük ve Kürdistan kurtuluş mücadelesi karşısında işlediği suçların yekunu bir hayli çoktur. En son Öcalan’ın CIA marifetiyle Türk sömürgecilerine teslim edilmesi halen hafızalardadır. Halkımız ABD emperyalizminin Kürtlere attığı “kazık”ları unutmadı.

ABD emperyalizmi şimdi de KCK ve PKK önderleri Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın başına ödül koyduğunu açıkladı. Bu utanmaz ve küstah ihale asla kabul edilemez. Kürdistan’ın bütün halkları bu çirkin saldırıyı sineye çekmeyecektir. Türk emperyalistlerini ayartmak, onları gitgide yakınlaştıkları Rus ve İran emperyalistlerinden kopartmak hesabı çocukça bir hesaptır. Dünya artık Amerikan emperyalizminin keyfine göre “kelle avı” yaptığı ”Amerikan hayat sahası” değildir. Amerikan kovboyunu kıytırık TC emperyalizmi bile ciddiye almıyor. Faşist Erdoğan ve faşist Bahçeli ”biz bunları yutmayız” diye efeleniyor. Ama Amerikan emperyalizminin Kürt liderler başına ödül koyması bu eli kanlı Kürt ve Kürdistan düşmanlarını daha da şımartıyor, cesaretlendiriyor. ABD emperyalizminin kendi küresel terörizmine bakmadan Kürtlere terörist muamelesi yapmasının pratikte vardığı sonuç budur.

Partimiz Amerikan halklarıyla ABD emperyalizmini aynı kefeye koymuyor. Her halk gibi Amerikan halkı da meziyetleri ve kusurlarıyla dünyanın meşru bir ulusudur. Amerikan halklarının Kürt milletini meşru bir dünya milleti ve kendi kaderini tayin etmesini meşru saydığını biliyoruz. Amerikan aydınları defalarca halkımızın lehine açıklamalarda bulundu, daima halkımızı destekledi. Ancak ABD emperyalizmi Amerikan halkının yüz karasıdır. ABD yöneticileri Amerikan halkını değil; mafya babalarını, büyük petrol ve silah tacirlerini temsil eden kültürsüz magandalardır. Amerikan halklarının bu suç ve çirkef şebekesini, onları basleyen tekelci kapitalizmle birlikte mezara gömeceğinden kuşkumuz yoktur.

Partimiz görgüsüz Trump şefliğindeki Amerikan hükümetinin Kürt kafa avcılığını şiddetle protesto eder; Amerikan haklarını Kürt liderlere sahip çıkmaya, onlarla dayanışmaya çağırır.

Yaşasın Özgür ve Demokratik Kürdistan

Bıji Kurdistan’a Azad u Demokratik

Bımre Koledari – Bıji Sosyalizm

Kahrolsun ABD emperyalizmi

Kahrolsun TC emperyalizmi

Kahrolsun İran İslam Emperyalizmi

Partiya Kominista Kurdistan

KKP

Merkez Komitesi

11. 11. 2018

Bölüme ait diğer yazılardan!

YÜZÜNCÜ YILINDA LOZAN ESARETİ! KKP

Yüzyılı aşkındır, halkımız ulusal ve demokratik talepleri için ayağa kalkarak, büyük mücadeleler vererek, zaman zaman …