Perşembe , Nisan 25 2024
Home / Güncel / DEVRİM VE KOMÜNİZM ŞEHİTLERİNE ŞAN OLSUN!

DEVRİM VE KOMÜNİZM ŞEHİTLERİNE ŞAN OLSUN!

Maoist Komünist Partisi´nin düzenlemış olduğu İbrahim Kaypakkaya’nın ölümsüzleştiği gün olan 18 Mayıs anma gecesine davet edilen partimizin Almanya Komitesinin mesajı.

DEVRİM VE KOMÜNİZM ŞEHİTLERİNE ŞAN OLSUN!

İbrahim Kaypakkaya’yı ve ‘Dörtler’i saygıyla anıyoruz.

18 Mayıs devrimci tutsakları kişiliksizleştirme ve teslim alma yolunda en vahşi işkenceleri uygulayan TC devletinin teslimiyet dayatmalarına karşı kendini feda eden Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin ve Eşref Anyık’ın 1982’de; halklarımızın önderlerinden İBO’nun 1973’te Diyarbakır Cezaevi’nde ölümsüzselleştiği tarihtir. Bugün 1982’de toprağa düşen ‘Dörtler’in ölümsüzselleştiği yıl 37. yıldır; 18 Mayıs 1973’te Diyarbakır Cezaevi’nde işkenceyle öldürülen TKP/ML ve TiKKO’nun kurucusu ve önderi olduğu kadar Kürdistan ve Türkiye devrimci hareketinin de önderlerinden olan İbrahim Kaypakkaya’nın ölümsüzselleştiği 46. yılıdır. Hem İBO yoldaşın hem de ”Dörtler”in Diyarbakır zindanındaki işkenceler nedeniyle ölümsüzselleşmesi tasasadüf değildir. Onlar ihanet ve teslimiyeti değil; direnmeyi seçtikleri için ağır işkenceler altında katledildiler.

İbrahim Kaypakkaya, işkencede ser verip sır vermeyendir.

İBO aynı zaman’da Kemalizmden kopuşun adıdır.

Değerli Dostlar,

Ülkemiz Kürdistan’da ve Türkiye`de yaşanılan zulüm, işgal ve hak gaspları biz komunistleri, kadın örgütlerini ve sosyalistleri kaçınılmaz olarak Devrim ve Sosyalizm şiarını daha güçlü haykırmaya götürmektedir. Zulüm işgal ve inkâr politikaları özellikle kadınları, gençleri ve geleceğimiz olan çocuklarımızı hedef almaktadır.
Ülkemiz dört parçası ile yeniden işgal ve ilhak edilmekdedir….
Bizler, bu karanlık günlere inat ölümsüzselleşen yoldaşlara sözümüzdür, umut doluyuz, kazanacağız.
Biz, Kürdistanlı komünistler özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin dayanışma halinde ve omuz omuza verildiğinde sağlıklı sonuçlar çıkacağına inanmaktayız. Bu anlamda açlık grevleri ve ölüm oruçlarıyla dayanışmayı büyütmeliyiz.
Bu inancımızı meydanlarda işgallere ve zulme karşı göstereceğimiz dayanışma ile büyütmeliyiz.

KKP, adına hepinizi sevgi ve dostlukla selamlarken etkinliğin başarılı geçmesini diliyoruz.

Mücadeleyi ve dayanışmayı hep birlikte Yükseltelim !

PARTÎYA KOMÎNÎST’A KURDÎSTAN
KKP
Almanya Komitesi
18.05.2019

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …