Home / Internasyonel / PONTOS RUM/HELEN SOYKIRIMI 100.YILINDA TANINSIN…

PONTOS RUM/HELEN SOYKIRIMI 100.YILINDA TANINSIN…

PONTOS RUM/HELEN SOYKIRIMI 100.YILINDA TANINSIN…
SİZLERİ KÜRDİSTAN KOMİNİST PARTİSİ ADINA SELAMLIYORUZ. SELAM SİZ DEVRİMCİ KARADENİZİN SEVGİLİ GENÇLİĞİNE SELAM SİZ DEĞERLİ PONTUS RUM/HELEN HALKININ AYAĞA KALKAN EVLATLARINA,PARTİZAN HELEN ÇAVUŞUN YOLDAŞLARINA SELAM SİZ ÜLKESİNDE SÜRÜLEN DEVRİMİN DÜŞ YOLCULARINA….. Bizler yüzüncü yılında ve halen devam eden Katliamların,Soykırımların hem tanığıyız,hemde bedel ödeyen mağdurlarıyız Dili olsada anlatsa Karadeniz,anlatsada yıllar boyunca nasıl kafa kemiklerinin karpuz gibi sahillere vurduğunu.anlatsa sahiller,anlatsada kargaların erkek sakallarından ve kadınların saçlarından nasıl yuvalarını kurduklarını.
Dili olsada anlatsa Dersim ,Ağrı,Zilan ,Koçgiri.Dili olsada anlatsa toprak ana Cizre’de,Sur’da diri diri yakılan gençlerimizi,kürdistan’daki toplu mezarları. Anlatsa idam sehbaları Şeyh Said’i,Seyit Rıza’yı,Deniz Gezmiş ve yoldaşlarını…. Sevgili konuklar bildiğiniz gibi mayıs ayı Türkiye,Kürdistan ve Pontus halkları için acıların çoğaldığı,feyatlarımızın göğe yükseldiği bir aydır.Mayıs ayı birçok devrimci önder kadronun imha edildiği bir aydır.Dersim tertelesi,Deniz’lerin idamı,Kaypakkaya’nın işkecede katliamı,Pontus soykırımı,Nurhak da Thko militanlarını katledilmesi ilk akla gelenlerdir. Katil TC.Pontus’u,Helen’i kırıma uğratır bayram ilan eder,Dersim’i imha eder hatıra para bastırır….Biz kürtler ölüme til li li diyerek meydan okuduk,Pontus’lular kemençe ile sevinip kemençe ile mezarlığa giderek meydan okudular. imha edilen halkların devrimcileri olarak küllerimizden yeniden doğuyor,yeniden ortak halaya duruyoruz…. Ülkemiz Kürdistan’da ve Türkiye’de yaşanılan, işgal,ilhak ve hak gaspları,yükselerek artan faşist terör,tutsaklara yönelik tecrit ve hak gaspları biz koministlere, kadın örgütlerine, sosyalistlere ve demokrasi güçlerine kaçınılmaz olarak devrim şiarını daha gür haykırmayı,direnişi yükseltmeyi, omuzumuza tarihi bir görev olarak yüklemektedir.
İçinde geçtiğimiz zor ve bunalımlı dönemi özgürlüğe,umuda,barışa insanca bir yaşama dönüştürmek için ,Biz kürdistan’lı koministler özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin dayanışma halinde ve omuz omuza verildiğinde halkların özgürlük dolu şafaklarını kazanacağımızın bilincindeyiz. Bu bilinçle meydanlarda işgallere soykırıma ve faşizme karşı mücadeleyi birlik ve dayanışma ile büyütmeliyiz. Sevgili PONTOS ‘LU YOLDAŞLARIMIZ ACINIZ ACIMIZDIR…..
Kayıplarımızı saygıyla anarken hepinizi sevgiyle,dostlukla,yoldaşca selamlıyoruz
Mücadele dostluk dayanışma ile kalın.

19.05.2019
KÜRDİSTAN KOMİNİST PARTİSİ
(KKP)
isviçre örgütü

Bölüme ait diğer yazılardan!

KÜRDİSTAN HAKLARINA! NEWROZ PÎROZ BE!

Kürdistan Halklarına! NEWROZ PÎROZ BE! Dünyanın değişik bölgelerinde Emperyalist güçler arası hegemonya savaşı, Dünyanın zenginliklerine …