Cumartesi , Nisan 20 2024
Home / Uncategorized @tr / 8. Kongrenin ”BAZI KARARLARIN İPTALİ VE PARTİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ÜZERİNE KARAR”ının Gerekçesi

8. Kongrenin ”BAZI KARARLARIN İPTALİ VE PARTİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ÜZERİNE KARAR”ının Gerekçesi

GEREKÇE

KKP MK’nin 2002 Ekim’inde belirlediği, 5. Kongremizin onayladığı yöneliş gereğince partimiz ülkede Kürdistan komünistlerini bünyesinde sentezleyecek bir yasal parti girişimini 2003 sonbaharında başlatmıştır. Bu yöneliş partimizin yurtiçi ve yurtdışındaki örgütlü varlığını, ve ideolojik politik hattını korumak kaydıyla kabul görmüştür.

Ancak 2004 Ocak’ında KKP MK’sı yeni bir yöneliş belirlemiş; ”partinin II. Genel konferansında ülkede ve yurtdışındaki tüm parti üyelerinin üyeliklerini yenilemek kaydıyla feshetmeyi” önüne koymuştur. O zamanki KKP MK sudan gerekçelerle ”KKP-MK, KKP MK Yurtdışı Bürosu, YCKK MK ve özel olarak belirlenecek organ ya da komitelerin dışındaki tüm parti organ, üye ve aday üyelerin II. Parti konferansında yenilenmek üzere feshedilmesini ve eğer Konferansımız bu yönde karar verirse mevcut parti üyelerinin hepsinin otomatikmen üyelikten düşürülmesini, yeni parti üyelerinin Konferansın belirleyeceği yönelimle yeniden belirlenmesini” planlamıştır. Bu yöneliş bilerek ya da bilmeden partimizi fiilen tasfiye etmek anlamına geliyordu.

Haziran 2011 başında toplanan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) II. Genel Konferansı bu yaklaşımı onaylamıştır. Konferans sonrasında KKP YURTİÇİ ÖRGÜTLENMESİ neredeyse bir bütün olarak FİİLEN fesh olmuştur.

Konferans sırasında yeni bir MK seçilmiştir. Ülkedeki MK üyelerinin oylarını da devr alarak gelen MK temsilcisi konferansın hemen ardından yeni MK ile konferans mekanında bir toplantı yapmıştır. Bu MK temsilcisi yapılan ilk toplantıda oy haklarını devralarak geldiği o zamanki diğer MK üyelerinin oylarını da kullanarak yeni MK’yı onaylamış ve kendisi de dahil olmak üzere eski MK üyelerinin hem MK’dan hem de parti üyeliklerinden istifasını sunmuş; yeni MK’ya görev tesliminde 3 parti üyesi devretmiştir.

Bütün bu dolambaçlı işlemlerin hepsi tüzüğümüze aykırıdır. Konferans yeni MK seçemez; az sonra istifa edecek olan eski MK az evvel seçilen yeni MK’nın MK’lığını onaylayamaz ve konferansın seçtiği aynı MK konferans kararlarını onaylayamaz. Bu işlemlerin tümü tüzüğe aykırıdır.

Bölüme ait diğer yazılardan!

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı! BARAN CEM

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı14 yıl önce, 19 ocak 2007 tarihinde Hrant Dink Agos …