Home / Uncategorized @tr / TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN DEVRİMCİLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN! TESLİM TÖRE YOLDAŞI SONSUZLUĞA UĞURLADIK.

TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN DEVRİMCİLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN! TESLİM TÖRE YOLDAŞI SONSUZLUĞA UĞURLADIK.

TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN DEVRİMCİLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN!

TESLİM TÖRE YOLDAŞI SONSUZLUĞA UĞURLADIK.

THKO – MB ve TKEP – KKP kurucusu, teorisyeni, örgütleyicisi ve militanı Teslim Töre yoldaş kanser illetine yenik düştü. 24 Kasım Pazar günü İsviçre / Bern’de fiziken aramızdan ayrıldı. Başımız sağolsun. Ömür tükettiği Türkiye ve Kürdistan devrimci hareketi onu unutmayacaktır. Teslim yoldaş halklarımızın gönlünde yaşayacaktır.

Teslim yoldaş gönüllerde yaşatılmayı kendi emekleriyle hak etmiş birisidir. Sosyalizm kavgasına daha yirmili yaşlarında iken atılmış, halkların ve işçi sınıfının çıkarları için altmış yıl aralıksız emek harcamıştır.

1960’lı yıllarda yerel HAŞHAŞ gazetesinin yazarlarındandır; 65’te TİP üyesi, sonra ilçe başkanı ve 69’da milletvekili adayıdır. 1970 başlarında THKO militanları arasındadır. THKO’nun Malatya, Elbistan ve Adıyaman dağlarında başlattığı gerilla mücadelesinin ‘’taşıyıcı’’sıdır. Sinanların Gölbaşı / İnekli Köyü kırsalında katledilmeleri ardından gittiği Filistin kamplarında bir yandan enternasyonal görevlerini yerine getirirken; diğer yandan da idam edilmek üzere olan yoldaşlarını; Deniz, Hüseyin ve Yusuf’u kurtarma hazırlık ve örgütlenmelerini sürdürmektedir. THKO’nun tüm silahları Teslim yoldaşın elinden geçmiştir.

THKO’nun şehir ve kır gerillalarının darbe almasından sonra Filistin’de yeniden toparlanan örgüt liderliğine Tuncer Sümer’in ardından Teslim yoldaş seçilmiş; Ortadoğu’da bir dönem örgütü o temsil etmiştir.

Teslim yoldaş THKO’nun ideolojisi ve pratiğinden çıkarılmış derslerle Filistin kamplarında başladığı teorik üretimini MÜCADELE BİRLİĞİ adlı manifestosuyla taçlandırmıştır. THKO – MB bu teorik çalışmaların örgütsel dışa vurumudur.

Teslim yoldaşın asıl düşünsel çalışma ve ürünleri 1974 sonrasındadır. 1974 affı ile dışarı çıkıp sosyalizm savunusu adına sosyalizme karşı çıkanlarla çok sert bir kavgaya girmiştir. Leninist Yol, Demokratik Halk Devrimi, Ulusal Sorun gibi broşürleri kaleme almış; logosunda FABRİKALAR, TARLALAR, SİYASİ İKTİDAR, HER ŞEY EMEĞİN OLACAK şiarı yazan Emeğin Birliği gazetesinin yazılarının bir çoğunu Şadi Doğan mahlasıyla o yazmıştır.

Bu çalışma ve çabaların Adıyaman, Antep, Malatya, Hatay, Adana, Mersin’den başlatılan örgütsel şekillenişleri doğuya ve batıya doğru yaygınlaştırıldı. Teslim Töre yoldaş Adıyaman, Antep, Malatya ve Tokat, Amasya, Samsun üçgenlerinde THKO – MB örgütlenmesinin temellerinin atılmasında belirleyici rol oynadı.
Teslim yoldaşın her bakımdan başını çektiği bu hareket 1980 yılında Türkiye Komünist Emek Partisi’ni, 1982 yılında da Kürdistan Komünist Partisi’ni ortaya çıkarmıştır.

Teslim Töre fiziken aramızdan ayrıldı; fakat gönüllerimizde, anılarımızda ve kavgamızda yaşamayı sürdürecektir.

O büyük devrimciyi sonsuzluğa uğurlarken bir kere daha aile üyelerine, yoldaşlarımıza, halklarımıza baş sağlığı diliyoruz.
Partiya Komunista Kürdistan
KKP
Merkez Komitesi
28. 11. 2019

Bölüme ait diğer yazılardan!

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı! BARAN CEM

Hrant Dink Ve Timsahın Göz Yaşı14 yıl önce, 19 ocak 2007 tarihinde Hrant Dink Agos …